Lite värmerekord

Jag vet att jag tjatar om det här med klimatatet och jag hoppas att det går över. Jag har helt enkelt mulnat fast i hysterin och att det skulle vara mänskliga utsläpp av koldioxid som är boven. Universum är så komplext att ingen lyckats reda ut hur det fungerar - så enkelt är det. Att i det perspektivet försöka lura i oss att jorden skulle minska sin temperaturökningstakt om vi drar ner på koldioxidutsläppen är huvudlöst korkat. Det är ckså korkat att påstå att 2 grader är OK men inte mer. Eller så är det smart - eftersom alla går på det - och makten är viktigare än saken.

Om det nu är så att det skall bli så himla varmt som dom faktiskt påstått ganska länge nu, borde haven redan börjat stiga och temperaturen borde slå rekord på rekord. Det händer inte och det är problemet för propagandisterna.

Här är rådande temperaturrekord levererade av Maggie (tack) nu på morgonen.

Svininfluensan

Svin har varit på modet ett tag nu. De misshandlade julgrisarna, som valsat runt i press radio och TV, och, den betydligt mer vältuggade, influensan som denna gång dök upp i Mexico i stället för Asien som brukligt. WHO gjorde den till en pandemi vilket utlöste vårt "förmånliga avtal" om förvärv av 9 - 18 miljoner doser vaccin.
Det förmånliga avtalet hade antagligen två sidor, en möjlighet att köpa men sannolikt även en skyldighet att köpa (avtalet är till delar hemligstämplat). Det sistnämnda har självklart lett till många konspirationsteorier med läkemedelsindustrin som huvudrollsinnehavare.

Man behöver inte vara särdeles konspiratoriskt lagd för att inse vilken munsbit det här är för industrin. Man har naglat fast ett antal nationer i avtal som säger att de är skyldiga att köpa vaccin när WHO klassar influensan som pandemi, samtidigt som man bemannat WHO:s rådgivande organ med egna gubbar. Vilken affärsmodell!

Inger Attestam på SvD har hela tiden intagit en skeptisk hållning i baconfeberhysterin och skriver i dag om WHO:s spel bakom kulisserna. Hon beskriver hur det är EN person på WHO som beslutar om pandemi eller inte och hur 18, icke namngivna personer, står bakom henne i detta beslut. Den yttersta konsekvensen är att det skapar miljardvinster för industrin och KANSKE räddar miljoner människor. SvD har även en bra artikel som ger en överblick av WHO:s roll i detta.

Du kan säkert hitta hur mycket konspirationsskrivande som helst på nätet och här kan du få dig en ordentlig duvning. Vi får veta att svininfluensan hittills tagit kål på 8.118 personer, world wide, vilket inte är mycket i sammanhanget. Vi får veta att regeringen anmälts till KU av Leif Arnold, Center för Miljö- och Energiforskning Sverige AB, liksom att samme man anmält frågan till JO. Återstår att se vad som händer med det.
Fortsätt på hemsidan så hittar du bl.a följande:
- Öppet brev till Sveriges journalister
- WHO:s guidelines för pandemier
- Ann-Cathrin Engwall som anser att vaccinet kan göra mer skada än nytta.
- Att Svininfluensan är tillverkad i laboratorium
- Robert F Kennedy Jr. talar här om hoten mot mänskligheten i form av vaccin. Här är del 2.
mm. mm.


Ja, ta de för vad det är. Antagligen finns det mer än en gravad hund här som Reefat hade sagt.

Såsom varande en högst synisk och skeptisk person så har jag avstått från att vaccinera mig. Jag tror helt enkelt att kroppen fixar det bättre och att en sådan motståndskraft håller längre. F.ö. tror jag att jag redan har haft det - i somras.

Den stora frågan är om WHO fixar det när det verkligen behövs. Nu har vi blivit hysteriska två gånger, först med fågel- och nu med svininfluensan. Enligt principen "ropa på vagen" kommer ingen att lyssna på dom nästa gång - då det kanske är på riktigt.

Eller vill vi bara bli rädda och hysteriska? Har vi helt enkelt för lite att göra?

Sammanfattning av ClimateGate

Nu har det hållit på ett tag - efterspelet av de "hackade mailen och dokumenten". Svenska vetenskapsjournalister, dom som simmar runt i vår egen lilla ankdamm, har förvisso tagit upp det faktum att det hänt men inte kommenterat vidden av det hela. Små artiklar, viftandes flugor.

Ingen vet vilken effekt det kommer att få på fortsättningen, om/hur IPCC kommer att fortleva eller vad det blir av Köpenhamnsmötet. Det verkar som det sistnämnda inte kommer att gå så galant som man tänkt sig.
Maggie skriver om den vetenskapliga skandalen och att Indien, Kina, Brasilien och Sydafrika har bestämt hur de skall agera i Köpenhamn. Dom blir inte så lätta att tas med.

Jag stötte på en blogg jag inte sett tidigare, Kaffepaus, som gör en mycket bra sammanfattning av läget just nu.

Här har Per Welander ett bra klipp som sammanställer de inblandade gubbarna och deras roll.

Vi får alla avvakta och se vad som händer. Jag kan inte tro att det är negativt. Den västa alarmismen och religiositeten kommer att skalas bort, realismen kommer att öka och förhoppningsvis har vi räddats från den värsta megalomanin. Nu kanske vi kan börja ta tag i verkliga problem.