Så här går det...

... när jorden avskogas. Det är många som kommer att lida när vi små människor förstör jorden genom ett ogudaktigt (felpolitiskt) leverna. Akta er!


Det är Peter Stilbs som bidragit. Tack!

Hoppas våren är i antågande

Man anser ju det, så här på Valborgsmässoafton. Jag undrar om det verkligen är bättre tider som stundar. Sverige är antagligen det enda land i Europa där en politisk fraktion försöker kapa åt sig majoritetens förtroende med bud om höjda skatter. Dessutom försöker dom lura på oss en broilerproducerad statsminister utan andra kunskaper än politik (nåja, hm...) som näppeligen talar engelska!
I gårdagens debatt från Storbritannien talades det mycket om vad folk skall få behålla av sina inkomster. Frågan pendlade huruvida det skulle vara 10.000 GBP eller 20.000 GBP innan man betalar skatt överhuvudtaget. Tanken tilltalar mig - först skall man försörja sig själv och sin familj, blir det något över delar man med sig och är med och finansierar det gemensamma. Här betalar, som bekant, alla skatt - och får bidrag vid behov. Tänk vad den rundgången kostar!
Mitt enkla förslag är att man på familjenivå skall få tjäna upp till existensminimum utan att betala skatt. En ensamstående får tjäna si, en ensamstående med barn så och en hel familj något annat, oaktat vem som drar in pengarna.

Livsmedelsverket åtalsanmäler Scans slakteri i Visby för att en gris kan ha skållats levande. När man slaktar en gris bedövas den och avblodas. Det är avblodningen som dödar grisen (överraskad?). Om grisen inte är helt tömd på blod när den går till nästa steg, skållning, kan det göra ont.

Omsorgen om våra djur och demoniseringen av de som hanterar dom är fantastisk! Tänk om vi behandlade våra medmänniskor på samma sätt - då vore vi ett mönstersamhälle.
Om en gris dör 17.05 - efter det att personalen gått hem - ligger den uppsvälld och eländig där på morgonen. Det kan t.o.m vara så att andra grisar börjat tugga på den, såsom djurrättsakrtivisterna hävdade före jul. Att en människa ligger död i sin lägenhet, eller på servicehammet, i dagar eller rent av veckor bryr sig ingen om.
En gris som skållas utan att vara helt tömd på blod anses vara skäl nog att engagera rättssytemet. Alla har vi exempel från sjukvården där anhöriga, vänner eller bekanta sytts utan bedövning, opererats utan bedövning, legat som djur i korridoren eller bara ignorerats trots smärtor och ett allvarligt hälsotillstånd. Ingen bryr sig.

Vi lever i ett land där kossorna har lagstadgad utevistelse men där de gamla kan vara inne på ålderdomshemmet i åravis och där man drogar ner de äldre för att fotvården skall gå fortare.

Ut och fira våren nu - den efterlängtade, stundande ljusningen!

Korruptionshärva i Göteborg

Sverige är fritt från korruption - tror vi. Vad är korruption? Ingen enkel fråga och aldeles uppenbart är det ingen som lyckats definiera frågan mer än juridiskt. Vi, duktiga Sverige, inrättar en myndighet som skall utreda misstänkta fall av korruption - Riksenheten mot korruption, en del av Åklagarmyndigheten och består av fem åklagare och två ekonomer.

Lite kuriöst om Riksenheten.
När jag ringde Åklagarmyndigheten frågade telefonisten vilket distrikt det gällde.
- Herregud! Det är en riksenhet, sade jag. Hon kopplade bort mig.
Jag ringde igen. En trevligare telefonist svarar men hon kopplade bort mig.
Jag ringde igen. Denna gån en något surare men hjälpsam telefonist - som kopplar mig till kansliet, som ger mig ett telefonnummer till en åklagare för att hon "inte kan växla - det är risk att du blir bortkopplad".
- Jo, tack!
Efter några gånger fick jag tag i åklagare Alf Johansson. En trevlig och sansad man som fick mig att inse skilnaden mellan juridik och moral. Korruption enligt lagen är typ att ge lapplisan 100 spänn för att hon river lappen. Moraliskt kan man tycka att mycket mer är korruption. I Göteborgsfallet handlar det sannolikt om mycket mer, brott mot förvaltningslagen, bristande internkontroll etc.

Vi skiter i korruption i lagen mening och tar delar av de moraliska aspekterna. I Göteborg tycks det vara så att en byggmästare har saltat sina fakturor för att på så vis lämna utrymme för arbete som kan utföras på beställande tjänstemans anvisningar - i eget sommarställe t.ex. Det verkar också som om Uppdrag Granskning avslöjat sagda tjänstemän med att vistas i byggmästarens villa på Fransa Rivieran.

Självklart blir ansvariga politiker indignerade och upprörda. Dom säger sig inte ha en aaaaning om detta och om det är sant skall det utredas (redan här har dom fel - dom ska ju utreda huruvida det är sant eller inte, inte börja utreda när man konstaterat att det är sant - det kan man ju inte vetra förrän man utrett). Här handlar det om kompisar så man är väldigt noga med att säga att det inte går att uttala sig om ett brott är begånget förrän någon är dömd.
Det har inkommit anonyma tips som ingen brytt sig om, eftersom dom var anonyma (det går däremot bra att ta sig an en anmälan om svartbygge från en anonym källa). Mycke tyder på att det här kommer att bli en slingerresa utan motstycke där ingen kommer att befinnas ansvarig. Som vanligt alltså.

Är det en slump att det är byggbranchen som nu avslöjats? Kommuner, HSB, Riksbyggen de stora byggföretagen, byggmaterialhandeln och facket har skapat en näst intill maffialikande sektor som bl.a lett till onödigt höga byggkostnader. Ett symtom på detta är att svenska byggvaror kostar hälften i Polen.

Sverige är genomkorrumperat. Vi är inte ett dugg bättre än något annat land, förutom att vi är dummare - mer godtrogna. Sju man i Stockholm löser inte problemet. Det är en moralisk fråga helt enkelt.