Hoppas våren är i antågande

Man anser ju det, så här på Valborgsmässoafton. Jag undrar om det verkligen är bättre tider som stundar. Sverige är antagligen det enda land i Europa där en politisk fraktion försöker kapa åt sig majoritetens förtroende med bud om höjda skatter. Dessutom försöker dom lura på oss en broilerproducerad statsminister utan andra kunskaper än politik (nåja, hm...) som näppeligen talar engelska!
I gårdagens debatt från Storbritannien talades det mycket om vad folk skall få behålla av sina inkomster. Frågan pendlade huruvida det skulle vara 10.000 GBP eller 20.000 GBP innan man betalar skatt överhuvudtaget. Tanken tilltalar mig - först skall man försörja sig själv och sin familj, blir det något över delar man med sig och är med och finansierar det gemensamma. Här betalar, som bekant, alla skatt - och får bidrag vid behov. Tänk vad den rundgången kostar!
Mitt enkla förslag är att man på familjenivå skall få tjäna upp till existensminimum utan att betala skatt. En ensamstående får tjäna si, en ensamstående med barn så och en hel familj något annat, oaktat vem som drar in pengarna.

Livsmedelsverket åtalsanmäler Scans slakteri i Visby för att en gris kan ha skållats levande. När man slaktar en gris bedövas den och avblodas. Det är avblodningen som dödar grisen (överraskad?). Om grisen inte är helt tömd på blod när den går till nästa steg, skållning, kan det göra ont.

Omsorgen om våra djur och demoniseringen av de som hanterar dom är fantastisk! Tänk om vi behandlade våra medmänniskor på samma sätt - då vore vi ett mönstersamhälle.
Om en gris dör 17.05 - efter det att personalen gått hem - ligger den uppsvälld och eländig där på morgonen. Det kan t.o.m vara så att andra grisar börjat tugga på den, såsom djurrättsakrtivisterna hävdade före jul. Att en människa ligger död i sin lägenhet, eller på servicehammet, i dagar eller rent av veckor bryr sig ingen om.
En gris som skållas utan att vara helt tömd på blod anses vara skäl nog att engagera rättssytemet. Alla har vi exempel från sjukvården där anhöriga, vänner eller bekanta sytts utan bedövning, opererats utan bedövning, legat som djur i korridoren eller bara ignorerats trots smärtor och ett allvarligt hälsotillstånd. Ingen bryr sig.

Vi lever i ett land där kossorna har lagstadgad utevistelse men där de gamla kan vara inne på ålderdomshemmet i åravis och där man drogar ner de äldre för att fotvården skall gå fortare.

Ut och fira våren nu - den efterlängtade, stundande ljusningen!

Kommentera här: