"Experter" skall utreda

Nu börjar det brinna i rumpan på FN. Felaktigheterna i IPCCs rapport skall utredas av experter. Jag blir alltid skeptisk när en "expert" träder fram eller uttalar sig i vad det vara må. Vad tusan är en expert? Enligt Wikipedia (sanningsvittnet nummer ett) är en expert någon som är kvalificerad inom något ämne, eller i den akademiska världen, någon som skrivit en avhandling. Det kan alltså vara vem som helst - alltid är man väl kvalificerad inom något.

I det här fallet blir jag ännu mer skeptisk. Hur kan det finnas några "experter" kvar? De tusentals forskare som jobbat med IPCC-rapporten var ju enligt, Al Gore, Svante Axelsson, Anders Wijkman m.fl., ledande i världen inom sina områden?

Nu har det visat sig att dessa übermenchen ljugit och överdrivit, som alla andra dödliga, för att världens ledare skall förstå allvaret i den stundande undergången. Då minsann finns det ytterligare en kader som är ännu bättre. Skumt. Det vore ungefär som om Sverige skulle kunna skaka fram ett nytt landslag när man torskat någon inledningsmatch i OS-turneringen.

Sanning sägandes vet vi inte vad denna kommission skall göra - mer än att begrava mumlet och skyla över missgreppen. Ingen kan väl tro att de kommer att ta tag i hyckleriet och korruptionen inom politiken, IPCC och FN, vilket i grund och botten är problemet. Om dom trots allt skulle göra det och sparka alla forskare så finns det, som sagt, fortfarande "experter" att tillgå. Känns tryggt att veta.

Länken ovan går till en artikel i dagens SvD som konstigt nog inte var skriven av deras "klimatexpert" Susanna Baltscheffsy. Undrar var hon tog vägen.

Kommentera här: