Maldivgate

Nu drar "forskarna" tillbaka rapporten som sade att Maldiverna skulle dränkas i ett stigande hav, enligt Realtid.se. Maldiverna hade regeringssammanträde under vattnet inför Köpenhamnsmötet och därstädes gjorde de allt för att vinna sympatier för sitt prekära läge.

Nils Axel Mörner har länge hävdat att det inte finns någon anledning till oro för stigande hav, vilket han även skrev i ett öppet brev till Maldivernas president. Mörner, som är en erkänd och erfaren forskare, fick naturligtvis på tafsen för dessa ställningstaganden. Det var inte läge i slutet av 2009 - typ.

Nu har det alltså dragits tillbaka sedan kritiken varit massiv från många håll. Än en gång visar sig en spricka i IPCCs vetenskaplighet, dess påstådda koncensus och att vetenskapen skulle vara klar. De som försvarar IPCC säger att det är mänskligt att fela. Bland tusen skrifter av lika många forskare är det naturligt att det smyger sig in fel, säger dom. Konstigt bara att felen alltid behandlar det som varit mest spektakulärt med en stundande uppvärmning, såsom temperaturökningar, Himalayas försvinnande glaciärer, försämrad jordbruksproduktion i Afrika, dramatiskt mindre skogar i Amazonas och så nu det sjunkande semesterparadiset Maldiverna. Det är aldrig något, alldagligt, trist, ointressant, som om t.ex. Uknadalen skulle dränkas i vatten.

Ja, det är mänskligt att fela men nu har det dykt upp fel där man kan konstatera att de släppts igenom medvetet.

Men OK, låt oss anta att det verkligen är misstag.
• Hur kan då någon eller några av alla dessa fantastiska forskare haspla ur sig dessa felaktigheter? Då är dom ju inte så bra, om man säger så.

Eller så här:
• Vad är värst: En veteskapsman som inte vet vad han/hon publicerar eller att han/hon medvetet publicerar felaktigheter?

Det KAN således inte handla om misstag - det har ju manglats och manglats innan det trycktes.

Kommentera här: