Röda Korset

Det har varit lite cirkus kring Röda Korset på sistone. Dels genom af Donner som skodde sig lite över hövan men även att Bengt Westerberg arvoderas lite väl högt. Han och Michael Karlsson på Naturskyddsföreningen är de enda heltidsarvoderade styrelseordförandena i ideella föreningar, enligt Charity Rating (böndernas föreningar undantaget).

Kostnaden före sociala avgifter är ca. 822.000 SEK varav 70% avser svenska Röda Korset och resten Vice ordförande i Internationella Röda Korskommitén men betalas av Svenska Röda Korset och dess medlemmar.

Frågan medlemmarna skall ställa sig på nästa stämma är om B.W. gör/kan göra nytta för dessa pengar. Han har nedanstående uppdrag (Wikipedia) som renderar ersättning men även borde ta lite tid anspråk. Han har dessutom pension från Riksdagen.

Frågan ickemedlemmarna ska ställa sig är huruvida man vill lägga sina hjälppengar på RK.

Jag tycker att RK gör ett fantastiskt jobb, de engagerar folk ute i bygderna. De behövs helt enkelt. RK är en stor del i livet på landet med mycket engagemang och många aktiviteter. RK behöver "fotfolket" kanske inte så mycket för de ynka tusenlappar (i sammanhanget) man samlar in men väl för saken. De behöver däremot inte människor som skadar saken. af Donner gjorde det definitivt. Om även B.W skadat RK återstår att se.

Uppdragen, enligt Wikipedia:

styrelseordförande i Finansinspektionen
styrelseordförande i Föreningen Äldreomsorgsföretagarna
styrelseordförande i Svenska Röda Korset
styrelseordförande i Svenska institutet
styrelseordförande i Institutet för Handikappvetenskap
styrelseordförande i Linköpings Universitet

Kommentera här: