Antibiotikaresistens

I dagens SvD skrivs (hittar inte artikeln i nätupplagan) det om sjukhussjukan eller antibiotikaresistensen som är ett allt ökande hot mot människor som åker in på sjukan eller av olika anledningar får nedsatt immunförsvar. Antalet fall ökar dramatiskt år från år och är nu uppe i 4.800 fall per år. 4.800 personer som får sina liv förstörda utan att det i princip görs någonting. Åja, en och annan smittskyddsläkare uttalar sig och säger att man forskar och försöker hålla rent på sjukhusen. Samma sjukhusläkare som skrämde skiten ur oss med svininfluensan förra året. Dom som fick oss att stå i kö på gator och torg för den där eftertraktade sprutan. Influensan som slutligen drabbade färre än en vanlig säsongsinfluensa. (jag var som bekant skeptisk, surprise!)

Jämför hanteringen med dessa 4.800 människor med det jämförbart lika stora antalet som skadas i trafiken. Se vad pengar vi satsar i polisövervakning, två plus ett väg, bilbesiktningar, vägskatter och byråkrater. Jag vet, man kan inte jämföra men det är ändå faschinerande att se vad teknokraterna får att röra sig med i form av pengar och begåvningar när det gäller "grabbjobb". Några sjuklingar på ett sjukhus är inte lika sexigt. Man sanna mina ord, dubblas detta varje år är det 10.000 personer nästa år, 20.000 året efter o.s.v. Förr eller senare kommer huvuden att rulla om det så är inom sjukvården, livsmedelsindustrin eller byråkratin. Ta tag i det nu, innan det är för sent!

I den här atrikeln säger bl.a. Göran Hägglund att antibiotikaresistens är ett lika stort hot som klimathotet. Jo du! Vakna! Har du läst IGT kanske? Det är vad jag hävdat hela tiden, fast bara nästan. Jag har sagt att antibiotikaresistensen är ett större hot som det kanske går att göra något åt. I stället för att slösa massa pengar på tveksamma klimatåtgärder, klimatkongresser, klimatskatter och klimatavgifter kan ni fixa ett av vår tids stora och allt växande problem.

Men det är inte lika kul för en megaloman, teknokrat eller politiker. Det är roligare att åka och ljuga på någon varm plats, äta gott och dricka drinkar med paraply. Det är roligare att brösta upp sig över något "stort" som aldrig kan ge något synbart reultat. Så funkar en tvättäkta megaloman.

Kommentera här: