Marknadsföringsbyråkraterna kör på

Jag har skrivit tidigare om byråkraternas faiblesse för marknadsföring. I någon sorts gammaldags socialistisk uppfattning tycks dom tro att näringslivet blir av med vad skit som helst bara marknadsföringen är massiv. Så enkelt är det inte. Det måste alltid finnas en produkt eller tjänst som är anpassad till kundens behov/önskemål.

Dessa byråkrater söker pengar från en herrans massa offentliga källor efter det ett de producerat en ansökan som är anpassad efter deras kunder - bidragsgivarna (då kan dom minsann!). Projektetbeskrivningen anpassas efter tidens anda och det slinker in syften vad gäller klimat, integration, kvinnligt företagande eller landsbygdsutveckling. Sen får man pengar och arbetet sätter igång som i det senaste projektet där man skall marknadsföra Småland med 17 miljoner. Jaha?

Småland skall marknadsföras med dessa pengar. Lena Larsson, som är vd för Smålands Turism, är naturligtvis mycket förväntansfull - det ger ju henne försörjning för en tid framåt. Hon får dessutom smörja sig lite i glansen av reklam- och it- företag.

- Vem tänker på producenterna, de där som försöker driva småskalig turism trots allt regelverk som sätter jkäppar i hjulen? De där som driver campingplatser, gårdsbutiker eller vad det vara må?
- Vem tänker på det som inte finns, boende, restauranger och upplevelser? Hur skall det skapas?
Självklart ingen. Här är det marknadsföring som gäller! Det är säkert jättebra att synas i Polen och Ryssland. Vad är det som säger att just människorna där vill komma till Småland? Vad är det som säger att vi som driver turistverksamhet vill ha dom som gäster?

Det är också det enkla som gäller. Vi brottas med ett osäkert klimat, kort säsong och krångliga byråkrati. Finns det ingenstans att äta och bo - kommer inte turisterna (vad nu en turist är egentligen). Småland är inte Toscana, det är inte "dussinturisten" som söker sig hit. Allt detta sammantaget gör att investeringarna i turismen uteblir.

Det kan man inte marknadsföra bort! Är det vettig användning av våra skattepengar?

Wijkman i rötmånaden

Så slår han till igen, vår alldeles egna riksopportunist. Mannen som hoppat mellan politiska partier som ingen annan. Mannen som suttit i EU parlamentet och inte presterat ett dugg. På frågan om varför han inte deltagit i arbetet var svaret att han har "klimatnätverkat".
Jag har gett honom epitetet riksopportunist för att jag tyckt mig se att han alltid är i "rätt" frågor. Han lämnade "Global warming" för länge sedan till förmån för "energieffektivisering" och "klimatförändring". Nu tycks han hoppa på Al Gores nya kampanj runt "extremväder".

I den här, den här och den här artikeln anser han att det är "klimatförnekare" som gör att utbyggnaden av vindkraften förhalas.

Anders Wijkman är en Al Gore wannabe och tar efter mer och mer av sin idol. A.G var mycket ihärdig i sitt kampanjande kring den Globala uppvärmningen. Det var filmer, konferenser och föredrag där ingen fick ställa frågor. Nu när har sanningen kommit i kapp och det finns det all anledning att ifrågasätta laddar han om.
Vips, hittar han på något nytt! Nu är det "extremväder" med antydande om mänsklig påverkan som är hans nya grej. Var uppmärksam, du kommer att få del av kampanjen under hösten.
En annan sida av A.Gs ädla fightande mot oljeindustrin och storkapitalismen är att han, som av en händelse, skott sig själv över hövan.
A.W vill naturligtvis inte vara sämre. Han har skott sig under hela sin karriär. Han har lånat sin person till den som betalat bäst vare sig det är Moderaterna, Folkpartiet eller KD. När han skriver om vindkraften skall man åtänka det faktum att han är styrelseledamot i Svensk Vindindkraftsförening, Club of Rome och Tällberg Foundation.
Han har personliga intressen i det han propagerar för och då blir det som det blir.

Kolla gärna artiklarna och dess kommentarer. Det ger en bättre bild av läget än A.Ws osakliga påståenden.

Tack för tipset, TCS

PS.
Jag vet inte om A.W var med på klimatmötet i Cancun, Mexico. Var han det så trivdes han nog aldeles utmärkt. Så här var det. Är det någon som tror att mötena kommer att läggas ner? Eftersom resultaten uteblir skulle man, rent teoretiskt, kunna avhålla det genom en eller flera videokonferenser. Det kan ju inte bli sämre - men billigare - och klimatsmartare. DS.

Nu slog det slint igen! Rötmånad?

I ATLs elektroniska nyhetsbrev läser jag i dag en riktig brainblower från en intervju med Uppsalaprofessorn och "fästingexperten" (alla dessa experter!) Thomas Jeansson.
Han anser att det är rådjurens fel att det finns många fästingar och att rådjursstammen bör slaktas ner till en tredjedel av dagens stam.

Han grundar det på ett påstått faktum att det finns många fästingar där det finns mycket rådjur. Må så vara att det finns ett samband. Finns det någon kausalitet - orsakssamband? Kan det vara så att rådjuren trivs på samma ställe som fästingarna? Rådjur förekommer mycket sparsamt i fjällvärlden vilket även gäller fästingen. Rådjuren trivs t.ex. i Uppland vilket även människan, grävlingen, haren och viltsvinet gör. Varför skulle då rådjuret vara skurken i dramat?

Det är fantastiskt hur populistisk storstadsmänniskan kan vara. De skriker sig hesa om det högst tvivelaktiga begreppet "biologisk mångfald" och vikten därav när det inte berör dom - t.ex vargen. Så fort det berör dom själva, golfbanan eller trafiken är det bara att slå ihjäl det som stör den stackars storstadsmänniskans cirklar.

Tänk på det nästa gång ni hör dessa diskussioner.