Dags att ladda om - med vad?

Man ska inte säga "vad var det jag sade" men det börjar kännas motigt att inte göra det vad gäller klimatrörelsen. Dagligen läser vi om människor som öppet kritiserar teserna. Dagligen läser vi också om den nya ammunition den gröna rörelsen har i magasinet - bl.a. den biologiska mångfalden. Visserligen skjuter dom med lite olika laddningar i form av vatten, bilologisk mångfald, matförsörjning mm.mm. Vi kommer snart se klimatrörelsens nästa huvudfokus. Vi kommer att se dess uppgång och fall. Vi kommer att få betala för att hålla dom på mattan. Denna kamp är helt enkelt fantastisk.

TCS citerar professor Mead med anledning av hans kommentarer som en följd av en artikel författad av ingen mindre än den insomnade, och fd. vicepresident, Al Gore (massa bra länkar för den intresserade).

Mead samanfattar enligt följande:
Gores misslyckanden handlar inte bara om ledarskap. Den strategiska vision som han utformade för den globala gröna rörelsen har totalt misslyckats. Detta är ingen tillfällighet; hela den gröna policyvisionen var så dåligt genomtänkt, så slarvigt konstruerad, så obalanserad och så full av motsägelser att den bara kunde frodas bland aktivister och entusiaster. Så fort den politiska kraften inom klimatrörelsen, understödd av en överslätande och okritisk press, hade pressat in klimatagendan i den riktiga politiken så var misslyckandet oundvikligt. Den enda frågan var huruvida den gröna härdsmältan skulle inträffa före eller efter det att rörelsen hade åstadkommit ett omfattande och bindande avtal om växthusgaserna.

Den frågan har nu besvarats; rörelsen misslyckades innan den fått sitt avtal, och medan media och etablissemanget fortfarande på det stora hela inte klarat av att analysera denna utveckling och dra konsekvenserna av den, så har den globala klimatrörelsen blivit den sortens pinsamhet som de intellektuella föredrar att ignorera.


Jag tror att IGT i och med detta kan sluta tänka på vicepresidenten. Han får väl dra sig tillbaka och räkna pengarna han tjänat på klimatcirkusen. Någon nytta gjorde han säkert här på jorden - om inte annat för sig själv.

Kommentarer:

1 Nils Dacke:

Never trust a man who breeds Angus bulls!

Kommentera här: