Sista om Juholt och särban?

Jag som blev så (skade - förlåt mina instinkter)glad att det nu hade hittats en riktig goding på vår statsminister in spe men ack vad jag bedrog mig. Media har pliktskyldigast redogjort för Juholts sambas/särbas brottsliga bakgrund men inte mycket mer. "Drevet" har ställt in.

Den mediala logiken och anledningen till att det inte blivit mer tycks ligga i att man anser kvinnan i fråga är lite för långt ifrån Juholt. Självklart hade det varit annorlunda om de varit gifta, hon varit mor till hans barn och haft gemensam ekonomi. Självklart hade det varit annorlunda om det handlat om en borgerlig partiledare (bara spekulationer förstås).

Nu har vi att föhålla oss till medias ställningstagande samtidigt som jag är övertygad om att de fått blodad tand. I väntan på kommande sensationer kan det kanske vara klokt att lägga denna, och fallskärmsskandalen, på is ett tag.

Skadan är trots allt redan skedd och det är upp till sossarna att göra en bedömning utifrån sin verksamhet och sina mål. Bara för att det är tyst därute, råder inte acceptans. Bara för att Juholt anser att han skadeslös kan gå vidare, behöver det vara så. Bara för att man inte kan/orkar gå igenom en ny valprocess, är det inte säkert att man skall avstå.

Sydsvenskan sammanfattar det hela rätt bra här.

Framtiden ligger fortfarande där, oöppnad.

MSM har problem

De flesta tidningar kände till domen mot Juholts sambo men valde att inte publicera. I går publicerade di.se och då hängde de flesta på, plikskyldigast. IGT hängde självklart på, trots att jag tänkt låta Juholt vara ett tag.

För mig är det självklart en viktig omständighet runt den man som aspirerar på att bli Sveriges statsminister. För mig är det obegripligt att frågan viftas bort genom att inte diskuteras i morgonsofforna och uteliven publicering i pappersvarianten av de flesta tidningar. Av kommentarer på nätet att döma är jag inte ensam om den åsikten men som vanligt råder delade meningar.
Har vi inte demoraliserats lite väl mycket om vi anser att en statsministerkandidats sambos brottslighet är OK? Den har pågått under tiden de varit tillsammans. Det har varit riktat mot arbetsgivaren, genom falskeligen upprättad korrespondens och påföljande utbetalningar. Det har varit systematiskt och i total brist på empati. Det är bara en psykopat som gör så.

Som lök på laxen har han själv inte hanterat sitt avgångsvederlag på ett korrekt sätt.

Om inte det här får konsekvenser för Juholts framtida karriär som storpolitiker lägger jag nog ner IGT. Sådant kan ett samhälle gå under av.