Teatern har inga gränser

Människan har i alla tider tagit till högre makter i akt och mening att göra det bättre för sig. Många gånger innebärande att en minoritet förtrycker en majoritet. Gemensamt är att man tar till företeelser majoriteten är rädda för, många gånger förklädda till gudar. Det är gudarna som gjort att det torkar, vilket i sin tur beror på att du inte levt som jag sagt att du skall leva. Syndar gör vi alla, vilket gör att vi fogar oss.

Numera har vi inga gudar, vi har inga normer, vi har en global värld och ett fantastiskt nyhets/kunskapsflöde. Trots detta lyckas en minoritet skrämma en majoritet med att jorden skall gå under. Hur är det möjligt?

Senast i raden var gårdagens "rättegång", Jorden vs. Mänskligheten. Trots att vi är upplysta och internetanslutna är nog de flesta av oss lite skraja för en rättegång. Det är alltså ingen slump att Rockström och riksopportunisten Wijkman valt denna form för sin skrämselpropaganda. Rättegången mellan parterna hölls under gårdagen i Kungliga Vetenskpsakademiens hus i Stockholm. Jury var ett tjugotal Nobelpristagare som lånat ut sin person till detta jippo.

Grejen är att ingen har en aning om hur klimatet fungerar, liksom ingen hade en aning om det var gudarna som skapade torkan eller översvämningarna. Vi kan mer i dag, men långt ifrån allt.

Inför rättegången sade  "åklagaren!, Will Steffen: ”Vi vill tydliggöra behovet av att mänskligheten erkänner att vår påverkan på jordens livsuppehållande system nu är så stor att risken för irreparabla skador inte längre kan uteslutas”.

- Och? Tänk om vi haft en rättegång där mänskligheten ställer jorden till svars för allt den ställt till med för oss?

Från att ha pratat Global Warming pratas det numera Klimatförändringar. Det är smart eftersom klimatfäörändringar pågår ständigt och kan gå åt båda håll. På 70-talet talade man annalkande istid, vilket sket sig då det inte blev kallare. Under senare år var det uppvärmning, vilket sket sig då det inte blev varmare.

Lösningen tycks vara FN. Med tanke på att FN inte löst någonting och blivit en genomkorruperad organisation har jag lite svårt at reda ut vad som är hönan eller ägget, problemet eller lösningen.

Fortsättning följer, var så säker.

Här skriver Maggie om företeelsen, och här bloggen Med örat mot rälsen.

Kommentera här: