Vargen försvann - vips!

För drygt en vecka sedan märktes två vargar i Siljansreviret i tron att det var två nya vargar. I efterhand visade det sig att vargmärkningsklantarna märkt det vuxna alfaparet i reviret.
Så slutade helt plötsligt hannens påtvingade utrustning att sända i söndags. Då rycks det ut skall ni veta! Terrorism, polismord kanske t.o.m invasion av främmande makt står sig slätt mot uppbådet som städslas för att ta reda på vad som hänt vargen.
Polisen, tillsammans med ett omfattande pressuppbåd, for upp till Skattungbyn för att "säkra" sår. Enligt den här artikeln i Jakt o Jägare går det till så att poliser och tekniker (vad nu det är - såna däringa SCI-typer kanske) går ut i terränglådan (strax utanför vägområdet) och letar spår. Pressen, med journalister och fotografer, får stanna kvar på vägen så det gäller att inte spårsäkringsteamet försvinner för långt från vägen - utom synhåll för propagandagänget.

Polisen i arbete med att säkra spår i slänten i närheten av en väg.

Så här ser polisen ut får vi veta nu - vi som aldrig ser dom till vardags.

Polisen har hittat spår efter jakt, säger dom, men vill inte kommentera om det hittats någon död varg."Kropp" kallar dom det, antagligen för att "humanisera" lite, eller kanske för att stadsborna lättare kall förstå. Tills vidare görs hela jägarekåren skyldig. Bäst så, verkar det som.

Länsstyrelsens besiktningsman ”Hanse” Hansson, som på onsdagen tillsammans med kollegan Sture Nordlund hittade tecken att illegal vargjakt ägt rum 25 kilometer nordost om Orsa.

Så här ser en av länsstyrelsens pigga "vargspårare" ut

Många av er är att benämna som "betraktare" i vargfrågan och har antagligen inte tagit ställning utan kanske tycker något i stil med "att vargen har väl rätt att leva den med". Visst, kan man tycka det men ju närmare den kommer desto vansinnigare tycker man att förekomst av varg är, men framför allt vargpolitiken. Se bara på uppbådet jag försökt beskriva här. Se bara på helikoptertransporter och användandet av samma fortskaffningsmedel för att "skrämma bort" vargen. Se bara på marmoransikesfierade politiker som inte vågar säga något, tjänstemän som styr och människor som far illa.

Det här är inget annat än vansinne! Det vet ni att jag tycker vid det här laget.

Ha nu en trevlig helg!

Kommentarer:

1 Gustaf Ljunggren:

Det vore tacknämligt om polisen och övriga myndigheter visade samma stora intresse när våra bostäder skövlas av tjuvligor på landsbygden, när våra redskapsbodar och maskinhallar aldrig får vara i fred och när djurrättsterrorister begår systematiska hemfridsbrott. I dessa fall visar man handlingskraft genom att skriva av anmälan efter två dagar med konstaterandet att "spaningsuppslag saknas".

2 Wolter:

Ja, för att inte tala om dieseltjuvar som länsar gräv- och skogsmaskiner.

Men då kanske man behöver lite raskare gubbar än vargspårarna som påstås veta när en varg vandrar ut eller in över länsgränserna. Vilket påstående när det samtidigt visar sig att dom behöver ett helt polisuppbåd uppbackat av ett pressdito för att spåra av en väg!

3 Frederik Treschow:

Instämmer helt med er båda två! Ett minimum av anständighet vore att göra en grundlig kartläggning av samtliga direkta och indirekta såväl statliga som privata kostnader orsakade av den sk vargförvaltningen.

Kommentera här: