Ögonen trillar ur......

Lägg en femhundring på vägkanten, fäst en tunn tråd, göm dig i en buske och vänta på att någon kommer. Så gjorde vi när jag var liten, fast då med en liten plånka. När väl någon dyker upp, vilket är sällsynt här ute i spenaten, kan de inte motstå att ta upp den. Precis när de giriga fingrarna skall slutas runt den lockande penningen drar du undan den samtidigt som du är i beredskap att sätta din flyktplan i verket. Rätt kul faktiskt.
Denna liknelse, fast i en lite mer urbaniserad form (var gömmer man sig om man lägger betet på trottoaren?) använder Ivar Arpi i dagens ledare i SvD med vindkraften.

Han menar att subventionerna lockar till investeringar som inte blir lönsamma, eller ännu värre subventioner som dras undan när väl investeringen är gjord -  såsom i t.ex. Spanien.

Arpi har varit igång förut och utgör därmed något så ovanligt som en kritisk röst till vindkraften i MSM (MainStreamMedia).

Kors i taket SvD!
Arpi kan bli er räddning från ert sanslöst dåliga anseende med anledning av era enkelsidiga skriverier i klimatfrågan där vi väl får anse att vindkraften utgör en undergrupp.

Kappor vänds fort och glöm aldrig att det var solen som fick rocken av gubben!

Kommentarer:

1 Lars Cornell:

Alltfler höjer nu sina röster. Vetenskapsmän anklagar nu IPCC för Lysenkoism, dvs vetenskapsförfalskning.

"This same practice of Lysenkoism has long been under way in western science in regard to the politically correct theory of man caused, catastrophic, global warming."

www.forbes.com/sites/peterferrara/2013/04/28/the-disgraceful-episode-of-lysenkoism-brings-us-global-warming-theory/

Kommentera här: