Så gick det till.....

Professor Emeritus Gösta Walin skriver om miljörörelsen i stort och klimatfrågan i synnerhet i denna artikel på Newsmill.
 
Jag har ingen anledning att kommentera, jag har skrivit mycket om klimathysterin allt sedan IGTs tillblivelse så Walins artikel får tala för sig själv.
 
Den kan vara nyttig för Dig som tror att jorden skall gå under p.g.a "koldioxidutsläpp" eller för dig som tror att människan skulle kunna "rädda" något som inte är hotat genom att betala avlatspengar till obskyra trädplanterande företag som säljer "klimatkompensation" -  samtidigt som ni drar med hela familjen runt jorden för lite sol.
 
Håll till godo!
 
Tack för tipset, Björn Olsson vi FB

Kommentarer:

1 Lars Cornell:

Tack Wolter för din insiktsfulla tolkning av situationen.
Det börjar komma rätt mycket artiklar som avfärdar den rådande allarmistiska klimatkyrkan under IPCC's inflytande. Men nu börjar man se ljuset i tunneln. Allt fler gör nu den oundvikliga U-svängen bort från allarmismens budskap.

Följande beskrivning av situationen är mycket intressant. Det är visserligen 200 sidor att läsa, men det är lätt lästa sidor för en amatör.

Klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt / Gösta Pettersson

http://www.tjust.com/2013/FalsktAlarm.pdf

Mer häpnadsväckande är att man nu även börjar ifrågasätta den etablerade "sanningen" om kolcykeln.
http://www.theclimatescam.se/2013/08/17/ole-humlum-och-kolcykeln/

Gösta Walin som du refererar till är intressant och jag rekommenderar alla att läsa hans ståndpunkter. Här nedan några citat.

Det är dags att börja vänja sig vid tanken att mer koldioxid i atmosfären är en välsignelse för mänskligheten och allt liv på jorden. Alla tecken tyder på att den uppvärmning som kan förväntas är måttlig och godartad samtidigt som den högre koncentrationen av koldioxid innebär en avsevärd stimulans av växtligheten, större skördar, krympande öknar mm. Den etablerade förklaringen till att det ändå föreligger ett hot är patetisk.
De fossila bränslena är en gåva till mänskligheten.
/Gösta Walin

Detta har sedermera inneburit att t ex hotet mot skogen levde vidare trots att skogen växte bättre än någonsin. Det låg i allas intresse att låtsas som ingenting.
/Gösta Walin

I stället för bensinsnål säger man klimatsmart. Därmed kortsluter man ett långt resonemang mellan klimatet och bilen. Att koldioxid som kommer ur avgasröret ger uppvärmning som i sin tur skadar klimatet blir därmed omöjligt att ifrågasätta. Det är så propaganda kvarnar mals, här liksom i diktaturer.
/Gösta Walin

Om du inrättar en organisation (underförstått IPCC) för att behandla ett problem så kommer de att fortsätta behandla problemet antingen problemet finns eller ej.
/Lord Monkton
.

Kommentera här: