Gott Nytt År!

Det har varit lite slött med skrivandet på sistone. Med tanke på att jag ansåg att projektet var slutfört så är det dock lite mer - än inget.

Om jag hinner skall jag skriva mer under nästa år - då är det valår om inte annat. Ett valår då våra sanslöst likformifierade, opportunistiska och mesiga politiker skall tampas om guldkalven mitt i nedsläppsringen så att säga.

Jag hoppas emellertid att någon, helst några, skall utnyttja andra delar av spelplanen. Det finns så många viktiga frågor som kräver nytänk. Om man bara vågar så tror jag att man kan vinna. Vi får väl se.

IGT och i synnerhet undertecknad önskar er alla ett riktigt

Gott Nytt År!

Wolter

Decemberkolumn i VT

Så var det dags igen, väldigt vad tiden går! Vi skriver var fjärde vecka. Nästa vecka är det prästen, därefter borgaren och så bonnen - eller landsbygdsbrukaren som han egentligen är.

Inspiration till denna veckas kolumn är flera skriverier om spelet kring klimatfrågan, det är inte så enkelt att mer CO2 gör jorden varmare - om du fortfarande tror det.

Som jag kanske skrivit tidigare så har Jacob Nordangård blivit doktor vid Linköpings Universitet med en avhandling om spelet i klimatfrågan.
Nu har han, tillsammans med Marian Redetzki och Sven-Olov Karlsson skrivit en bok i ämnet, Domedagsklockan - som anmäls här av Ingemar Nordin. Maria Ludvigsson, Svenska Dagbladet, tar upp boken på ledarsidsan - kors i taket! Det blev liv i luckan bland klimathotsmakarna vilket författarna bemötte på ett föredömligt sätt i DN.

Sammantaget känns det som att verkligheten kommit ifatt dikten. Ja, ni vet sedan länge att jag anser klimathotet är en dikt i syfte att få makt, pengar eller vad det nu kan vara. Syftet är i alla fall inte att rädda jorden för det struntar Al Gore, Wijkman eller Rockström fullständigt i - de är välbetalda och klarar sig så bra så.

Nu har jag ännu inte vågat bli så tydlig i VT även om jag känner att det snart är dags. Därför tyckte jag att den här kompassgrejen kanske kan vara en bra början. Ett sätt att få upp ögonen, om än lite, hos min lilla läsekrets.

Sanningen bakom klimathotet...

Sanning och sanning - vad är sanning egentligen. Kan politik vara sanning?

I dagarna har det skrivits en del om klimatalarmismen som trots att jorden inte värms upp nämnvärt, polarisarna är kvar och havet ligger där, ömsom spegellikt, ömsom i kaos (som i dag t.ex då vi har storm). Konstigt att det är så egentligen. För så där halvlång tid tillbaka skulle världen gå under om människorna levde syndigt och inte tillräckligt visade sin tillit till de religiösa förebilderna.

Lars Bern ger oss här ett smakprov ur sin kommande bok där han beskriver händelserna halvkort tid tillbaka när Romklubben bildades(1968). De skrämde sedemera skiten ur människor och politiker med rapporten Tillväxtens gränser 1972. Den bärande tanken var att befolkningstillväxten och därmed överbefolkningen skulle leda till ekologiska problem av oöverstigliga mått. Det blev inte så, som bekant.

1991, ett år innan oljan skulle ta slut, kom man ut med en ny rapport, Den första globala revolutionen, för att hålla grytan kokande och skyla över att profetiorna inte uppfylldes i föregångaren. Den här gången var det råvarorna som skulle ta slut, typ energi, mineraler och lite annat smått och gott som vi behöver för vår överlevnad. Det blev inte så heller.

Det otäcka i kråksången är att domedagsprofeternas lösning är ett överstatligt styre eftersom de anser att problemen inte går att lösa på nationell nivå under demokratiska former. Världen skall helt enkelt styras av en global regering med mandat att styra tillgång och efterfrågan, beskattning, människors mat- och resvanor, reproduktion mm.

Det här gillar politikerna nere på jorden. Dom gillar att "lösa" människors rädsla med ökad beskattning, begränsa tillgången på varor och tjänster eller på annat sätt få oss till lydiga verktyg i maktkampen. Allt under "hållbarhetens" täckmantel.

Läs gärna länkade artiklar med kommentarer. Det kan kanske upplevas som vinklat men det är i alla fall inget Du läser i dagspress eller annan media. Vad Du gör så tänk lite bortom vardagen. Tänk lite bortom det "klimatsmarta", "föräldravrålet" eller "köttfri måndag". Tänk lite bortom pratet om förändrad livsstil. Jag säger inte att jag vet. Jag försöker bara säga att allt inte alltid är vad det ser ut att vara.
 
"Klimathotet" är politik, så enkelt är det.
 
Ha en trevlig söndag kväll!