Lite sommartankar

Just nu är det tänkt att vara en riktig, gammaldags, högsommar. En sån där med glada barn som kommer med smultron på strå till mor för mellanmål efter morgondoppet. Det är det inte.
Vädermässigt trycks vi som vanligt mellan hög- och lågtryck. Än är det Ryssarnas, Polackernas eller Västerhavets fel - varför det nu alltid måste vara någons fel.

Hett är det i alla fall på Gotland. Där befinner sig politikernomenklaturan med media i hasarna. Där görs det utspel av partierna, på "deras" dag. SD flirtar med kvinnorna vilket visst även M skall göra - måste kännas fint att vara så omhuldad.

I förtäckt seminarieform propageras det för den egna saken vilket bl.a vårt alldeles egna kommunalråd figurerar i. Han har pratat landsbygd och utveckling när det i själva verket var promotion för Werkelins sommarfärjeprojekt mellan Visby och Västervik. Enligt denna ledare i VT ledde det t.o.m att en av talarna anmälde intresse för att köpa aktier i bolaget som skall driva färjan.

Färjan, ja. Det är en egen historia. Om det bara vore så, att den som vill köra färja över Östersjön tog kontakt med hamnen, kom överens om något vettigt och sedan körde på som vilken transportaffär som helst, vore det väl inte det något att prata om. Går det så går det - Good Luck! Man har tjatat färja sedan den förra lades ner i slutet av 80-talet - lokalpolitikens grisen Särimner såldes.
Men nu är det så att denna färja, som skall trafikera linjen under sex veckor på sommaren med, minst sagt osäkert resultat, blivit en symbol för utveckling och en räddningsplanka för den huvudlösa investeringen om ca. 50 milj ute i havsbandet (i skrivande stund har ännu inget fartyg anlöpt som inte kunnat komma in tidigare). Färjelinjen motiverar kommunen att öppna upp för 3 milj i marknadsföringspengar och okänt belopp för terminaler och kollektivtrafik - allt för att visa att "investeringen" ute i havet var riktig.

3 milj till marknadsföring av något som inte kommer invånarna till godo sticker naturligtvis i ögonen på bl.a. Uknaföräldrarna som fr.o.m hösten inte har skolan kvar för att spara - i värsta fall ingenting, i bästa fall en halv miljon.

Å så där går det på, i sommaren. Inga smultronstrån här inte.

Kommentera här: