Nytt nummer ute nu!

Jag har skrivit om det Finska energiföretaget Katternö och deras kundtidning tidigare.

Det är fantastiskt att en kundtidning från ett energibolag kan vara så befriande.
Jag menar, varken E.on, Vattenfall, Bixia eller dom andra har särdeles mycket mer av intresse än PK trams att förmedla i deras motsvarigheter. Dom kommunicerar klimat, vindkraft och "smarta" nät när det i själva verket borde handla om närproducerad el till ett vettigt pris för såväl hushåll som företag.

Katternö går en helt annan väg.

Läs den!

Kommentarer:

1 Lars C:

Jag håller med dig. Det är stor skillnad på Finland där man säger det man tänker (rakryggat) och Sverige där man säger det politiskt korrekta (smilfinkaktigt). I
www.tjust.com/vit/2013/granska.pdf
citerar jag Katternö på några ställen.

Eija-Riitta Korhola är en kunnig och orädd EU-politiker.
"Den 16 april led EU-kommissionen en historisk förlust när Europaparlamentet röstade ner förslaget att senarelägga auktionerna av ett stort antal utsläppsrätter. Eija-Riitta Korhola, som ledde den vinnande sidan, har nu nominerats till kandidat i MEP Awards 2013 (årets Europaparlamentariker)."
Katternö, 2-2013

2 Kristian J:

Har läst och även tidigare nummer. Vad har de i Finland som inte vi har? Förstånd? I så fall, hur kommer det sig? Annan diet?

Svar: Jag tror att Finnanrna är mer medvetna om livets förgänglighet. De har levt med krig och elände i relativt nära tid. De har levt med Ryssarna nästgårds fram tills inte allt för länge sedan. De förstår att det inte finns tid för trams i det stora. De förstår att vi måste ha stabil och säker el för förädlingsindustrins överlevnad.

Mycket tyder på att detta även är en insikt som så sakteliga sprider sig runt om i Europa. Frågan är bara när den kommer till oss.
Wolter Stackelberg

3 Kristian J:

Lars C, vad hände med din anmälan till radionämnden. Får jag gissa? Lämnas utan åtgärd. Radionämndsledamöterna är troligtvis lika okunniga och lättlurade som journalisterna

Kommentera här: