Majkolumnen i VT

I dagens VT fortsätter jag i klimatets, ekologins och miljöns namn.

Du som följt IGT känner vid det här laget till att det råder en, minst sagt, skeptisk inställning till "klimatfrågan" och det som kommer i dess ställe, t.ex vindkraften.

I dag gäller det buzzwords som folk kastar omkring sig utan att begripa vare sig innebörd eller dess följder för människor och miljö.

Sånt här trams har antagligen följt människor i alla tider. Ord uttalade av de som vill ta makt över andra. Ord som används för att få människor att ta rättelse och leva på ett visst sätt. Det här är en av mänsklighetens mörka sidor!

Nu är det Valborg och första maj. Våren har förvisso pågått länge i år men nu är det dags att fira in den på riktigt. Gör det med nära och kära. Passa på att ge er ut i vår vackra natur - på riktigt. Upplev det äkta utanför Naturskyddsföreningens skrämselpropaganda om våra tynande skogar. Upplev och känn in allt det vackra!

Trevlig helg, helt enkelt!

Sanningens minut är inne

Tänk att verkligheten alltid kommer ikapp dikten, att Kejsarens nakenhet avslöjas och att man inte kan sälja konserverad gröt.

Som jag skrev för ett litet tag sedan så har jag varit lite engagerad i E.ons vindkraftsprojekt utanför Horn och Hycklinge i södra Östergötland.

Jag deltog på ett protestmöte som i sin tur resulterade i en ännu större protest i samband med att Kommunfullmäktige i Kinda (Kisa) skulle fatta beslut i enlighet med E.ons förslag att bygga en stor vindkraftsindustri i bygdens vackra skogar. Beslutet bordlades till kommande möte och skulle ha behandlats i kommande vecka.

I går meddelade E.on att man lägger ner projektet. Skälet anges vara vindkraftens dåliga ekonomi (som om det dykt upp ur tomma intet) - inte de lokala protesterna.

Nu är E.on glada, de boende som hade drabbats dansar på borden och lokalpolitikerna är sura. Sistnämnda borde emellertid vara själaglada för hade det inte haft den här utgången hade de fått en jobbig valrörelse.

Nu kan alla gå hem till sitt utan att för den skull medge vindkraftens brister. Jag lägger därmed ner Kindaprojektet, gör ytterligare ett jack i kolven och konstaterar att verkligheten tagit ett viktigt steg i IGTs riktning.

Kul, är vad det är! För den som tycker att det är ett uttryck för skadeglädje så medger jag att så är fallet. Å andra sidan har jag lagt ner mycket tid på att visa den totala stollighet som storskalig vindkraft är ett symptom på. Jag känner således att jag med all rätt kan få visa lite skadeglädje. Det kommer mer - var så säker!

Kolumn i VT, April

Här kommer senaste kolumnen i VT.
Jag hade tänkt köra lite hållbart, biologisk mångfald och andra motsägelsefulla floskler några gånger framöver. Alla pratar om det men ingen vet vad det är, vart vi vill nå, hur vi skall komma dit och när vi är där.
 
Ett bra exempel är gårdagens Brännpunktsartikel från SNF där man menar att äldre skog gynnar den biologiska mångfalden. Jaha.

Det här är den första. Jag har inte satt rubriken, som blev riktigt dålig.

W