I dag smäller det - eller?

Andra gången premiärturen sköts upp, vilket meddelades förra veckan, lovades det samtidigt att båten skulle lämna Piraeus i dag, tisdag. Då skulle de hinna fram, fixa svenska tester, lotsar, bunkring etc. för avgång mot Gotland den 4/7.

I dag har den berömda tistdagen inträtt och då kommer det nya förklaringar/bortfrklaringar. Första var det försenade klassningsinstitut p.g.a ovädret på Balkan, sedan var det en herrans massa fartyg i kö för klassning - faktiskt fler fartyg än vad som befann sig i hamnen vid det tillfället. Nu, när sanningens minut snart är inne, har det varit sabotage! "Delar som skulle monterats är borta"! Har ni hört?

I dagens VT har ledarsidan vaknat och förbereder sig för kommande granskning - hoppas jag.

Tänk hur illa det kan bli när en kommun desperat griper efter halmstrån och med öppna, blå, ögon kastar sig rakt in i den bedrägeriutsatta sektorn. Tyvärr är det inte första gången för Västerviks del.
 
Uppdatering 24/6, på eftermiddagen
Ja, nog smällde det alltid. Bokningen stängd för säsongen och personalen i Grekland skickas hem. Hela skiten blev en riksnyhet!
Det finns nog inte mer att säga mer än att beklaga tafflet.
 
Uppdatering 25/6
Det finns mycket mer att säga har det visat sig. Båten är inte till närmesevis klar, enligt dagens VT! Trots att Gotlandsbåtens VD varit på plats, tillsammans med ett tiotal medarbetare, hade han inte en aaning om detta. Någon/några ljuger! En tung spelare i kedjan är antagligen fartygets ägare som lovat investera 100 milj - pengar som antagligen inte finns eller någonsin funnits. Jag skulle tro att VT fortsätter sin granskning. Jag återkommer i så fall.