Så har det hänt

Ett stort vindkraftverk har packat ihop utanför Vetlanda.

Själv är jag varken förvånad eller ledsen att det hänt. Mest bedrövad.
Alla maskiner kan gå sönder, det är inget konstigt med det. EU har försökt råda bot på det här i och med sitt maskindirektiv. Där anger man vilka krav man ställer på apparater som skall ut på marknaden vad gäller hälsa och säkerhet.
Ett vindkraftverk är också en maskin som torde omfattas av detta direktiv. Det är många som hävdat detta under lång tid men de som är berörda av problematiken har slagit dövörat till. Vindkraft är ju bra, gubevars!

Men, nu hände det. Allt gick bra som väl var. Frågan tystas ner av media och ingen större diskussion dras igång. Vindkraft är ju bra, gubevars!
Hur hade det låtit om barnfamiljen hade varit ute på julpromenad och krossats av kolossen? Hur hade drevet då tagit sig i uttryck?
Hela vindkraftsparken har spärrats av, sägs det. Varför då, är det farligt?

Självklart är det farligt. Konstruktionsfel, vilket det sannolikt handlar om här, kan alltid förekomma. Det kastas isbitar på vintern, långt och hårt.

Olyckor är alltid osannolika när de händer. En fråga som ställts ett otal gånger är vem som tar ansvar när en isbit far i rutan på en bil vid Brahehus. Självklart hittar de någon obetydlig figur i periferin men ni skall veta att frågan ställts - utan att den besvarats.

Här i Sverige har vindkraften skördat betydligt fler liv än kärnkraften, den tar betydligt större yta i anspråk, förstör mer miljö och producerar en bråkdel jämfört med ett kärnkraftverk.

Vindkraft är ju bra, gubevars!

Kommentera här: