Nya intryck...

... är alltid bra. Det piggar upp att få komma ifrån den närmaste ankbaljan. Min hustru och jag brukar ta oss en sväng så här i månadsskiftet januari februari, just när jagandet är över, kylan håller oss i ett järngrepp och livet är allmänt trist. Så även i år.

Förutom att man får tid att prata och åter lära känna varandra efter en lång tid av mycket bortavaro i skogarna så ger det ofta perspektiv på tillvaron.

När vi lämnade var drevet i full gång med Kommunal och utrikesministern. I sanning en intrikat insikt i livet bland dom som leker med andras pengar.
Som om inte det var nog dunkade man på med något än bättre där huvudspelarna kunde definieras som nazister, rasister och fotbollshuliganer. Allt på en gång i en salig blandning.
Det måste kommit som en skänk från ovan för de politiker och fackligt förtroendevalda vars korrupta leverne lades i öppen dager.
Tänk att få alla att bara vända huvudet åt ett annat håll, som på kommando!

För en allmänt skeptisk typ som jag är det lite svårt att ta in påståendet om att rasister, nazister och fotbollshuliganer skulle gjort gemensam sak vad vara det vara må. Sakta och säkert börjar sanningen att krypa fram bakom bruset av slagorden. Det var helt enkelt inte så som media och politiken påstod.

Därmed inte sagt att det inte var en otäck stämning runt centralen i lördags.
Därmed inte sagt att det inte bara var en samling besvikna och arga medborgare som demonstrerade i söndags. Det fanns säkert såväl vänster- som högerextremister på demonstrationen vilket sannolikt är ett problem för alla arrangörer av demonstrationer.
Det finns alltid folk som vill bråka och slåss, tragiskt nog.

Perspektivet är att många ute i Europa skrattar åt oss.
Hur har ni kunnat vara så dumma?
Hur skall ni fixa det här?

Ja, hur kunde vi vara så dumma? Hur skall det här sluta?
Vem skall leda oss när regeringen sover, gömmer sig eller kläcker förslag som är mer att betrakta som ett långsamt självmord, så som hanteringen av vår energiproduktion, utbildningsväsendet, polisen eller försvaret?

Vem, mer än vi själva, kan var så dumma att tro på statsministern, eller om det är viceditan, när dom säger att de skall exportera vårt förträffliga system utanför våra gränser? Gå-före-grejen i en än större megalomanisk tappning.

Jaa, vem? Dom skrattar åt oss.

Kommentera här: