En lyxig höstdag

I går hade vi en underbar dag, den sista höstdagen sades det.

Lyssnar man på vår populistiska vädertjänst, som verkar vilja tala om för oss att den sista dagen är kommen när det i själva verket bara är vintern som är i antågande - så som den alltid gjort vid denna tid, är det lätt att tappa hoppet.

Nåväl, gårdagen präglades av stiltje, sol och en behaglig temperatur. En sån där höstdag med "hög" luft och en rogivande stillhet, precis så som man "kommer ihåg" hösten och som livligt beskrivs i s.k "livsstilsmagasin" som om det vore de allenarådande dagar vi upplever här ute i spenaten.

Här på landet innebär det lyx, att vi äntligen får något som bara är vårt och väldigt få utomstående får möjlighet att ta del av. Om sanningen skall fram är det inte alltid vi har möjlighet att utnyttja dagen, vilket man naturligtvis borde göra.

För egen del blev det båtupptagning med årets sista båtfärd på stilla vatten (jag håller med, det var lite sent) omgiven av alla dessa färger som snart är ett minne blott.

Sen eftermiddag ägnades åt något som inte är så lätt att förklara för den som inte begriper, för att travestera på Stenmark. Att skjuta änder med hustru och egen hund är en stor jaktupplevelse.

Upplevelsen är inte att hösta in högar med änder utan att se sin fru skjuta bra och med stor glädje samt därefter ett hundarbete som jag inte trodde hon (hunden alltså) kunde. Det är mycket som skall klaffa.

Att "jaga in" sin fru är en mangrann uppgift vilket säkert mången jägare kan skriva under. När det väl är klart väntar härliga stunder i skog och mark tillsammans.

Att "jaga in" en hund kräver mycket tid, svett och tårar. Betalningen när "poletten trillat ner" är helt obeskrivbar.

Nu ser vi fram emot nya äventyr i skog och mark tillsammans!
Trevlig November på Er!
 
 
 

Kommentarer:

1 Lars Cornell:

Snack! Hustrun kunde jaga redan innan, hon 'fällde' ju dig.

Svar: Men det tog 30 år och vi "fällde" nog varann.
Wolter Stackelberg

Kommentera här: