Nu har det hänt!

Vindkraften får äntligen vad den förtjänar!

Det kollektiva självmord, förklätt i den genomskinliga klädedräkten kallad "förnyelsebar" energi, verkar gå mot sin fullbordan.
I dagens SvD näringsliv ger Magnus Hall sin syn på situationen. Det är inte kul - om man säger så.

Hur är detta möjligt? Vad är det som driver människor rakt in i döden?
Vi ser det gång efter gång.
- Det kan vara obskyra sekter där en karismatisk ledare övertygar sina anhängare att gå med honom (det är oftast en han - eller åtminstone en som identifierar sig som en han, för att var lite modern) in i livet efter detta.
- Med jämna mellanrum ger vi oss entusiastiskt ut i krig trots att vi vet vilket elände det kommer att sluta med. Första världskriget är ett bar exempel.
- "Förnyelsebar" energi är det nutida vansinnet. Vi vet att vindkraft bidrar till större CO2 utsläpp, om nu CO2-utsläpp är ett problem, per producerad energienhet. Vi vet att det förstör vår miljö. Vi vet att det förstör livsvillkoren för kringboende. Vi vet att den aldrig kan komma att kunna ersätta annan energiproduktion. Vi vet att vi inte behöver den el som produceras. Vi vet, slutligen, att det leder till överproduktion, sänkta priser och dålig lönsamhet för ALL elproduktion.
Likt förbaskat gör vi det!

Nu har skiten träffat fläkten i så måtto att allas vårt Vattenfall, vars uppgift traditionellt varit att producera el som kan levereras med god stabilitet till ett vettigt pris, går på knäna.

När staten, trots subventioner och satsad heder, inte längre får utdelning av kraftbolaget ifråga kanske de vaknar.
 
Så här har det gått på några håll. There is more to come:
1. Västerås
Mälarenergi satsar 2.120.000 SEK av skattebetalarnas surt förvärvade pengar i vindkraft.
Mälarenergi förlorar 19 000 000 SEK av skattebetalarnas surt förvärvade pengar på det "förnyelsebara" altaret.
 
2. Karlstad
Ute i Vänern investerar Karlstad och Hammarö kommuner, med bolag, en för IGT okänd summa pengar för att få vara med i dansen runt den "förnyelsebara" guldkalven.
Det där gick naturligtvis åt pepparn. Sluträkning är nog ännu inte gjort men nya förluster dyker upp stup i ett.
 
 

Kommentarer:

1 Åke Elgstrand:

Har det spenderats skattepengar i länet?

Svar: Landstinget och, åtminstone, Hultsfreds kommun har satsat på vindkraft. "För att täck våra egna behov" sägs det.Jag var inkallad att opponera mot vindkraftslobbyn när frågan togs upp på ett gemensamt gruppmöte i Hultsfred. Som ni förstår vann jag inte gehör för mina åsikter i tillräcklig omfattning.
Jag inledde med att fråga dom följande:
Det verkar som om ni har mycket pengar, skramlande på kistbotten, som ni vill investera för att "täcka era egna behov". Varför köper ni inte en gård på slätten ner mot Kalmar och odlar potatis - ni gör av med en himla massa potatis i verksamheten?
Tror ni att jag fick något svar? Näh, just det.
Wolter Stackelberg

2 Lars Cornell:

Ja det är katastrof.

Miljörörelsens återvändsgator är legendariska och alltid förlustbringande. Men nu har man drivit vansinnet med 'förnybart' till fulländning.
Tyskarnas "Energiewende" har blivit en katastrof för tyskarna. Att inte svenskarna med Vattenfall lär sig av andras misstag?

http://www.di.se/artiklar/2014/4/2/vattenfalls-visselblasare-talar-ut-1/

http://www.vt.se/asikter/debatt/bra-med-varmare-klimat-om4291021.aspx

Kommentera här: