Nu röstar man om klimatet

DN skriver i går om världens medborgare som röstar om klimathotet. Ett representativt urval om 4.400 personer har röstat fram rekommendationer till delegaterna i Köpenhamnsmötet. Gissa vad det blev? Självklart att det är livsnödvändigt med en överenskommelse om klimatet - annars går vi under.

Vi börjar här: Hur kan man överhuvuftaget rösta om klimatet och hur man man anse att 4.400 personer kan utgöre ett representativt urval av jordens befolkning (nåväl det är bara 38 länder som varit med).

De svenska deltagarna samlades i Borlänge för rundabordssamtal innan de gick till omröstning.

Så här gick det till:
Borlänge kommun lade ut en inbudan på bl.a MyNewsdesk där alla so kände sig manade kunde anmäla sig. Därefter gjordes ett "representativt urval" om 100 personer som först deltog i ovan nämnda rundabordssamtal för att därefter rösta.

Hur det gick? Svenskarna röstade sälvklart "Rätt".
Ett litet urval:
• Efter att ha blivit presenterad olika bedömningar om klimatförndringarna och dess konsekvenser var 67% oroade.
• Alla tyckte det var akut att göra en klimatöverenskommelse.
• Alla ansåg att våra politiker skulle gör allt för att fullfölja avtalet.
• Ingen tyckte att ett temperaturökningsmål var onödigt, 29% att 2 grader var OK, 44% att det skulle vara som det är nu och 29% att det skulle ner till förindustriell nivå.
• 61% tyckte att man skulle straffa länder som inte uppnår sina klimatmål.
• 98% tyckte att tyckte att det skulle inrättas ett globalt finansieringssystem för att hantera klimatfrågan.
• 67% tyckte att alla länder, utom de minst utvecklade, skulle omfattas av klimatavtalet.

Ingen tyckte att det finns viktigare saker att göra än ett klimatvtal i december.

Hur många brukade rösta "rätt" i Sovjetunionen. Hjärntvätt? Propaganda? Döm själv.

Sponsorer av projektet är Norska utrikesministeriet, Köpenhamns stad, Det Norske Veritas, Köpenhamns stad mm. Dom gör allt för att inte Köpenhamn skall bli förknippat med ett politiskt fiasko.

Det har bloggats mycket om detta, bl. a The Climate Scam, Moderna myter, Klimatsvammel (som kommit tillbaka efter lång oaktivitet - välkommen)inbjudan Borlänge

Kommentarer:

1 Gunnar Bech:

Jo jag såg också detta och reagerade hur dom tagit ut dessa personer då området är minst sagt komplext att man borde vara doktor i fysik och oceanografi minst för att kunna sätta sig in i det dock ej pseudovetenskapen Meteorologi där de flesta verkar vara kvacksalvare och utmaningen verkar vara att kunna prognosticera 10 dgr i förväg inte 100 år!

Kommentera här: