Vi klarar oss ett tag till

Mycket tyder på att jorden inte går under - den här gången heller.

Ni vet, allt tjat om polarisarna som skall smälta - vatten som bara forsar ut i Atlanten för att sedan sakta dränka oss. Ni vet, allt tjat om temperaturen som skall stiga - och steka oss som den glacerade sommargrisen.

Det intressanta med den här domedagseran vi gått igenom är att den varit så massiv. När det är små sekter som ägnar sig åt domedagsprofetior och - i sin yttersta form - kollektivt självmord, skrattar vi åt tokstollarna. Vår tid visar att domedagsprofetior funkar även på störra populationer. Med alla till buds stående medel, statsstöd, mediastöd, allmänpolitiskt och överdriven/förvanskad "vetenskap" kan man lura vem som helst tycks det. Kryddar man med ekonomiska favörer är det en klockren framgång.

Den smarte säger både det ena och det andra. Det skall bli varmt och när det trots allt blir det kallt beror det egentligen på att det håller på att bli varmare. Före värme kommer kyla och tvärt om - listigt.

En förändrad Golfström pga. smältande isar på Grönland skulle leda till en ny istid på norra halvklotet. Det låter iofs. plausibelt som händelseförlopp för jordens böljande klimatsystem. Det är bara så att det tar ett tag mellan varven. Det sker inte på 100 år, eller lite drygt 100 år - sedan industrialiseringen t.ex. Det var 10.000 - 15.000 år sedan senaste istiden.

Nu har andra "forskare" (börjar bli en lite maläten titel) kommit på att Golfströmmen inte stannar av. Jag tror därmed att jag kan lova att vi överlever påsken. Efter påska kommer nog nya rön, nya tokerier från människor som vill stärka sin makt, fylla plånkan, få röster eller bara få uppmärksamhet.