Nobelfesten

Vem vill inte komma på fin fest med kungen, drottningen, prinsessorna, prinsarna, världens ljushuvud, landets intelektuella studentkapital, industriledare och annan utfyllnad? Årets fest går snart av stapeln och självklart är alla, i riksdagen representerade partiers, ledare inbjudna. Eller?

Näh, inte i år. Nu har Nobelkommitén gjort ett eget ställningstagande beträffande Riksdagens sammansättning. Det borde dom gett faan i! I alla år har kommunistpartiets ledare suttit och smörjt kråset i glansen av deltagarna omkring - trots ytterst tvivelaktiga "rötter". Nu anser man således inte att Jimmi Åkesson platsar, vilket må så vara men det är inget Nobelgänget skall lägga sig i. Det blir bara pinsamt.

Hur skulle det se ut om alla, efter eget tycke, uteslöt människor med en speciell politisk åsikt när den är inröstad av Sveriges folk i den svenska Riksdagen? Jag gillar inte sossar, moderater, folkpartister, kommunister, miljöpartister, centerpartister eller sverigedemokrater (stryk valfritt parti) och då får inte partiledaren komma på min fest. Vore det likvärdigt att stryka vilken partiledare som helst? Trodde väl inte det. Å andra sidan är det vars och ens oomkullrunkeliga rätt att bestämma vem man vill ha på sin fest, när den är privat. Den här festen är privat - men ändå inte.

Nu säger handlandet mer om personerna bakom och deras demokratisyn än om Sverigedemokraternas, som vi inte vet så mycket om ännu.

Det enda vi kan göra är att acceptera deras plats i Riksdagen, låta dom jobba på och låta dom lägga sina förslag. Har vi rätt kommer dom att göra bort sig alldeles på egen hand - har vi fel, och dom är kloka, fyller dom ett hålrum i svensk politik.
Vem tycker att de etablerade partierna varit flinka i hanteringen av frågor rörande invandrare, flyktingar eller asylsökande? Hade dom varit det, hade vi inte haft SD i Riksdagen. Så enkelt är det.