I dag avgörs Slottsholmen

Det största på länge håller nu på att hända i Västervik. Jag har tidigare skrivit att Björn Ulvaeus tillsammans med genomkorrumperade PEAB skall bebygga Slottsholmen i Västervik. I nära anslutning till den gamla slottsruinen i centrala Västervik skall dom riva den gamla förfallna restaurangbyggnaden och ersätta den med ett skitfult jättechabrak. Massa våningar högt.


Jag tycker självklart att det är bra att det händer något, men när det händer fattar jag inte varför det måste vara så fult.
Kommer osökt att tänka på han (tror att det var Martin Ljung) som ber frun komma ut ur vebon för att hälsa på kompisen. Hon som va så ful att sågbocken gick ut, när ho gick in i vebon.
- Näh, du behöver inte ta på dig skynket - vi ska bara se hur ful du ä.

I dag skall fullmäktige fatta beslut. Sannolikt i positiv riktning eftersom en stor kritisk röst, Olof Nimhet, VDM, som av en händelse, har semester. Sista orden är inte sagt. Det finns de som anser att det strider mot lagen, vilket antagligen att prövas innan det blir aktuellt med byggstart. Det sätter ju i alla fall lite fart i ankdammen - och det är ju kul.

Återkommer således.

Lite tankar ur dagens VT. Här, här och här