Landsbygdens villkor

Centerpartiet stuvar om. Maudan lämnar arenan för nya krafter. Olofsson (har ni tänkt på att män oftast nämns vid efternamn emedan kvinnor oftast nämns vid förnamn) har varit duktig tycker jag. Hon har onekligen varit en del i den avsocialisering vi bevittnat under senare tid.

Lööv är ett oskrivet blad. Hon stiger allt närmare centrum av getingbillan. Det skall bli intressant att se vad hon mäktar med. Hon har överlåtit energifrågorna på Hatt, hoppas bara ett det inte betyder att de viker frågan - den är viktig. Lööv, Hatt och Ek (känns lite natur där) representerar förhoppningsvis det nya i politiken. Ett gäng undomar (Ek får ursäkta) som inte behöver bära på det "hemska 70-talet", Palme, Fälldin, kärnkraften, kärvapenfri zon i Europa, förbud mot parabolantenner eller uppfattningen att man minsann också kan bygga välfärdsstater på andra sidan järnridån. Ett gäng ungdomar med nya värderingar skall bli spännande!

Vår lille miljöminister är inte längre miljöminister. I will not miss him, om jag säger så. Lena Ek inträder. Jag ställer gott hopp till henne, inte bara för att hon stammar från grannbyn utan för att hon, so far, gjort ett vettigt intryck.

Dom har mycket att ta i. Framför allt om de har ambitioner att ändra spelplan från Stureplan till landsbygden. Jag har i ett otal blogposter försökt beskriva överbyråkratiseringen av landsbygden. Hur tjänstemän inte vet hur väl dom vill oss, när det i själva verket är det egna jobbet dom värnar. Vi, den  den allt mer tynande skara som krampaktigt försöker få sin utkomst på landsbygden, har inte bett om dom och vi behöver dom inte. Jag har skrivit om de byråkratiska hindren som gör det hart när omöjligt att starta och driva ett B&B eller en gårdsbutik.

Nu har även ATL tagit upp tråden i en stort uppslagen artikel av dagens papperstidning. Det är bra. Alla röster som beskriver det byråkratiska övergrepp som pågår behövs.

Vi måste helt enkelt protestera, eller ställa vårt hopp till den nya ledningen i Centerpartiet. Eller både ock.

Problemet är att en byråkrati inte låter sig nedslås hur enkelt som helst. Varje aktivitet kan motiveras - det är summan av dom som försvårar livet. Vad skall man då välja bort?

Nu ska jag ut och studera landsbygd på annat håll. Ha en trevlig helg! Njut av uppvärmningen! (uppvärmningen kan ge oss underbara dagar - det säger dom inte, klimatkramarna)