I dag fick hon till det...

Som ni antagligen är väl medvetna om vid det här laget har Moderater och Socialdemokrater slagit sina påsar samman i Västerviks kommun.
Båda partier har gjort det utan att fråga sina medlemmar.
Båda partier har gjort det för att skapa en överväldigande majoriet (ca. 70% i fullmäktige) som man säger sig skola använda för att fatta de "tunga beslut" som behövs för att fixa till den urusla ekonomi som Moderaterna skapat. Man skulle därmed kunna säga att Socialdemokraterna kommit till Moderaternas räddning.

Faktum är att partierna gått samman, att demokratin satts ur spel och att inga medlemmar tillfrågats. Nu har ju politiken baxats i en riktning där medlemmarna inte behövs eftersom finansieringen socialiserats (partistöd) och tas över skattsedeln i stället för via medlemsavgifter. Men man kan inte bortse helt från sina sympatisörer och tro att allt skall bli bra bara för att man säger att det skall bli bra. Efter ett tag surnar det till ute i leden, vilket det gjort nu - särskilt här uppe i norr där banden till Västerviks stad är minst sagt tunna. Det är t.o.m så att Socialdemokrater och Moderater till dels samarbetar i denna interna opposition - en situation våra två starka kommunalråd antagligen inte tänkt sig.
 
I dagens Västervikstidning har en Socialdemokratisk opponent fått med så mycket generande godis som det överhuvud taget går inom tidningens stipulerade omfång på en insändare.
 
Hon skriver om det "diplomet", "Finasiell Elitlicens", som kommunen köpt i tron att man därmed skulle lägga den ekonomiska diskussionen på hyllan inför kommande val - det blev tvärt om. Hon diskuterar den påstådda resultatförbättringen som inte finns utan utgör extraordinära intäkter i form av kapitalavyttring (mark), pensionsåterbetalningar, internt fiffleri o.s.v. Hon ger sig även in med en sanning i Slottsholmsprojektet där hon påstår att B.U. inte investerar så mycket mer i projektet änatt  låna ut sitt namn och person till PEAB - tvärt emot den bild man vill måla upp inom kommunen.
 
Läs insändaren här - ett exempel på mod i det nära, vilket behövs trots att de flesta av oss lever i illusionen att vi har en demokrati omkring oss. Jag tror att det kan vara nyttig läsning även om Du inte har din hemvist här.