Dribbel med Kommunala medel

Mycket tyder på att fadäsen med att lösa upp Kommunstyrelsen bara är toppen, om än en sylvass, på vanskötselns och makthungerns isberg. Härom dagen visade det sig att den obehöriga Kommunstyrelsen eller vem det nu är som beslutat (ovisst i skrivande stund), låtit Bostadsbolaget stå för fiolerna kring nedmontering och bortforsling av Brovaktarstugan på Slottsholmen.
 
Det är ju så att det lilla röda huset står i vägen för Björn Ulvaeus märkliga bygge därstädes och Kommunen har lovat att ta bort det. Det är inget märkvärdigt hus så det hade nog helt enkelt kunnat rivas men av rädsla för opinionen skulle det tas ner och placeras om. Nu är det alltså Bostadsbolaget som gjort detta till en kostnad om drygt en halv miljon. Huset lär nu finnas någon stans ute på Lucerna. 
Den stora frågan är vad Bostadsbolaget har med det hela att göra. Vem har beslutat och hur har detta dribbel med skattemedel beslutats?
 
Hur skall man få ordning på följderna av Kammarrättens dom? I nästan två år har Kommunen styrts av en obehörig Kommunstyrelse (i rådande rättsläge där Kammarrätten upphävt Kommunfullmäktiges beslut att upplösa den gamla Styrelsen)? Vilken opposition skall/kan ta tag i det här när KS presidie (ordf, vice ordf och 2:e vice ordf) är samma personer som tidigare men på omkastade platser?
Vem ställer sig upp och skriker när en sån här sak som med Brovaktarstugan uppdagas? Knappast det av sossarna köpta oppositionsrådet eftersom det är sossen och oppositionsrådet som, i samförstånd, lagat till soppan.
 
Hur ser de övriga rätterna ut på denna skandalernas buffé? Hur är det med Roddklubben, Slottsholmen och flygplatsen, för att bara ta något som valsat runt i pressen nyligen?
 
Näh, nu är det dags att pudla sig och medge att idén med den massiva majoriteten inte har funkat. Det har lett till allt för många och för snabba beslut. Tjänstemännen tappade sin roll och spelade med i fult spel. Om det är så att ingen tjänsteman avrådde från att lösa upp KS måste man fråga sig hur det var möjligt. Många tjänstemän borde stå på transferlistan. Transfer till vadå, efter det här? den kortsiktiga konsekvensen de tre herrarna borde ta är helt enkelt att avgå (vilket dom ändå kommer att vara tvungna att göra fortare än dom tror) så att någon annan (vem nu det är efter denna långa tid av nogsamt utrensande i de stora partierna) kan göra om och göra rätt så långt det är möjligt.