Gott Nytt 2017!!

Så var vi där igen - det gamla året lider mot sitt slut, därefter stundar ett nytt. Inte så märkvärdigt kan tyckas. Vad är ett Nytt År egentligen? Som det mesta här i världen något vi bara hittat på. Det är inget "riktigt" i den meningen att det är något som "naturen" vet om. På 15-hundra talet hade vi nyår i slutet av mars och ingen var gladare eller ledsnare för det.

Nåväl, i den mänskliga tidshysteri vi lever i delar vi in tiden i sekunder, minuter, timmar, dagar, dygn, veckor, månader och år. Vad vi nu ska med allt det där till.

2017 kommer att bli året före valåret 2018. Redan nu börjar många skribenter förutspå att våra politiker kommer att tvingas till positionering. De kommer tvingas från att "vi-kan-allt" till att "vi måste prioritera" av den enkla anledningen att pengarna inte räcker till allt. Antagligen kommer pudlandet med att "vi varit naiva" stå som spön i backen.

Självklara exempel, men svåra att navigera sig i, är invandrar/integrationsfrågan, brottsligheten/polisen, sjukvården, skolan och klimatet. Jag avundas dom inte för hur skall man göra när man lämnar planhalvan där alla är bäst till den där det gäller att välja rätt, få skit och kanske förlora röster i kommande val?

Jag vet inte men jag önskar dom lycka till.

Jag skall försöka vara lite flitigare här på IGT för det är många frågor som rör oss på landsbygden. Det är mycket utanför städerna som helt plötsligt blir viktigt nu när det närmar sig val. Det skall bli mycket intressant att se hur dessa ämnen kommer att hanteras. Vår statsminister har redan börjat då han i sitt jultal förkunnade att "hela Sverige är närande". Jo jag tackar Stefan - har du kommit på det helt själv?

Gott Nytt År på er allihopa!