Det här med CO2 är inte så enkelt

Eller är det?

Ja, det är livets gas och en livsnödvändighet för allt liv på jorden! Det kanske är att sparka in öppna dörrar  då det är känt för alla och en var.
 
Men vad med hotet mot vår existens med ökande koldioxidhalter? Visst, men är det verkligen denna fysiska omständighet det handlar om?
 
Som IGT påpekat så många gånger handlar hela den här hysterin om makt och pengar.
Man har hittat något som ingen ser, ingen kan ta i och väldigt få begriper, vilket är perfekt om man skall lura människor.
Vill man vara positiv har man hittat något med vars hjälp vi kan gå mot en bättre framtid men med vetskap om våra mänskliga egenskaper har jag svårt att tro det. Jag är, som bekant, räddare för vad den politik (vi har redan sett effekterna med etanolstsningen, vindkraft, höjda energiskatter mm. mm.) som kommer i "klimathotets" kölvatten kan ställa till med än själva "klimathotet" i sig (där vi ännu inte sett några märkbara effekter trots att så påstås).
 
Faktum, eller åtminstone vad som sägs i Physics Today, är att koldioxidhalterna har stadigt minskat och är i fortsatt minskande. Detta kommer att pågå med ett slutstadium av mineraliserad koldioxid och en långsam död av allt levande.
Var bara lugn, vi har 7-8 miljoner år på oss innan det sker!
 
I den bloggposten reflekterar Peter Stilbs över det hela.
 
Trevlig Helg och njut av det fina vädret!