Hen avgick!

Det har varit mediedrev i den lilla kommunen. Så kraftigt drev att hen tog sitt förnuft till fånga och avgick.
 
Som sades i tidigare bloggpost var det den enda möjlighet som stod till buds, en uppfattning som delas av en av de tidningar (tror även den andra gör det) som stod för den mediala uppmärksamheten.
 
Kvar står partiet med byxorna nere där ledande politiker försöker värja sig så gott det går. Det tycks vara svårt att skylla ifrån sig samtidigt som huvudrollsinnehavaren inte blir illa åtgången. Diskussioner om vem som gjort/sagt vad vid vilken tidpunkt är självfallet väsentliga om man vill gå till botten i frågan. Frågan är vad det tillför i saken nu när hen tagit skeden i den vackra handen.
 
Jo, det spelar roll men inte för att "sätta åt" hen. Det är det ingen som har intresse av.
Det spelar roll som en värdemätare på trovärdigheten hos de politiker som förväntar sig att få förtroende till fortsatt ledarskapfrån oss andra. Kan inte dom komma med en bra förklaring kring sina roller i historien skär det ett djupt hål i trovärdigheten. Om de säger att de diskuterade detta i oktober när skolstart är i mitten av augusti och kommunen fattade beslut om skolpeng på vårkanten innan så bär det helt enkelt inte sannolikhetens prägel.
 
Sist men inte minst tycks frågan hur det "läckt" till pressen (det har varit känt sedan länge och alla och en var har kunnat följa protokoll etc.) vara större än det dåliga omdöme som ligger till grund för att hela historien kunde uppstå in the first place.
Det säger tyvärr en hel del om våra politiker och innebär att det läggs ytterligare en sten på politikerföraktets gedigna bygge.