Det finns ljuspunkter i media

SvD, DN och SVT har gjort sig själva till nyttiga idioter eller megafoner i klimathysterin. De förmedlar överdrifter rakt av utan att göra det journalistiska arbete vi läsare/tittare har rätt att förvänta oss av dom. Det har jag påtalat tidigare men nu ska jag hylla en del av mitt begränsade intag av prasselmedia, nämligen Västervikstidningen (VT).

VT intog en mycket avvaktande position när norrmännen (det är inte deras bästa gren - det där med fredspriset) delade ut Nobels fredspris till IPCC och Al Gore. Under klimathysterins uppbyggnad har de hela tiden hållit en avvaktande inställning. Det är inte så att de varit emot att hitta alternativa energikällor, energieffektiviseringar eller att ta vara på miljön - men väl klimathysterins kärnfråga som i slutänden leder till ett gigantiskt slöseri med pengar och hämmar utvecklingen.

I dagens VT kan vi läsa en kolumn av Magnus Nilsson med huvudrubriken att Alarmistiska särintressen styr klimatdebatten. Han gör där en förtjänstfull beskrivning av en situation där IPCC har lagt fram sina teorier som efter särintressenas kryddbing  lett till de mest förfärliga framtidsutsikter man kan tänka sig. Havsnivåhöjningar, fler stormar, vulkanutbrott, sjukdomar - ja, ni vet.

Bra VT, stå på er!

Kommentarer:

1 GunnarEklund:

Märkligt att det är i de mindre tidningarna man hittar sans och måtta i den här frågan.

Kommentera här: