Lev som jag lär....

Nedanstående bild blir lite beskuren. Du hittar den i sin helhet här.

Jag vet inte vem som står bakom. Den är såväl fyndig spm kul men framför allt talande för den mänskliga dubbelmoralen.


http://farm5.static.flickr.com/4027/4716962282_1a1e6a867e_b.jpg

Jag bara måste kommentera länspolismästaren

Så var han då dömd, kvinnornas riddare Göran Lindberg.

Mycket kan man säga om honom. Det enklaste är väl att han är ett svin helt enkelt, ett hycklande svin som prpagerat för kvinnors rätt samtidigt som han vådtagit, slagit och kopplat. Lite svårare är att han också utgör ett symtom för ett havererat rätts-/polissväsende. Hans karriär tog fart när Sten Hecksher, en mycket meriterad jurist, satt i regeringen. Thomas Bodström har också tagit Lindberg under sina vingars skydd, vilket han naturligtvis talar tyst om i dessa dagar.

Den före detta överåklagaren, Sven-Erik Alhem säger i denna intervju att det är en skrämmande historia och att killen antagligen inte var vit som snö när han tillsattes och att de som tillsatte honom borde rådna vid blotta tanken.
Självklart ligger det mycket i vad Alhem säger. Det vi sett är toppen av en sjuk människas isberg, dåligt omdöme hos ledande politiker en en flat hantering inom polisväsendet. Det är ju inte så att det saknats indikationer på att Lindberg inte var lämplig för sitt jobb - han har dock alltid hållits under armarna av sina överordnade. Nu har dessa råttor lämnat skeppet och han sitter där med en dom som skall verkställas.

Det är bra att han nu åker i finkan - för egen del hade jag kunnat leva med om han dessutom fick dela cell med några råbarkade motorcykelknuttar. Han slipper antagligen det för nu skall han "vårdas" men det är meningslöst att vårda ett sjunket skepp.
Min kompis med bloggen Dackefejden gör här en jämförelse med polisväsendet i Guatemala.

Vi kanske lever i en bananrepublik trots allt.

Västerviks speedway i kris

.... igen skulle man kunna säga.

Speedway är en märklig sport, särskilt på elitnivå. Stommen utgörs av en hoper legoknektar från Polen, England, Danmark eller Australien. De erbjuder sina tjänster till den som betalar bäst och får på så vis plats i lag som tävlar i Sverige, Polen och England - allt under en och samma säsong (tävlingsdagarna samordnas). När de tävlar för t.ex Västervik drar de på sig Västervikskavajen, likaledes gör de för de andra lagen de representerar. Föraren blir på så vis en reklampelare endast för det lag där han kör för stunden, varannan gång hemma, varannan gång borta. Systemet med legoknektar innebär att Västervik inte är Västervik utan det lag man hade råd med. Inget "Åshöjdens bollklubb" här inte.

Västerviks speedway har undersundom varit framgångsrika, t.o.m vunnit SM. Med framgången kommer investeringar i banan som måste leva upp till ellitstandard enligt SWEMOs regler. Även ekonomin måste hålla en viss standard.

När investeringarna pockat och pengarna saknats har klubben kommit till kommunen. Med argument som att speedwayklubben är bra marknadsföring för Västervik, lite gratisplatser på matcherna och annat lock och pock har man lyckats klia av kommunen nödvändiga medel.

Jag har aldrig förstått varför vi skall hutta skattemedel i denna legoknektskarusell. Det gynnar inte våra ungdomar eller våra invånare. Marknadsföringsvärdet är tveksamt. Jag har även undrat om klubben betalar tillbaka pengar när de gör dålig reklam för Västervik vilket nu är fallet. SWEMO håller nämligen på att dra in elitlicensen.

Det kommer att bli cirkus runt Västerviks speedway och det skall bli intressant att se utfallet. Jag hoppas verkligen inte att det stoppas in mer skattepengar i verksamheten.