Njut av värmen!

Det är rätt märkligt egentligen. Vi är aldrig nöjda och vi skall alltid finna orsaker till sakernas tillstånd. Det finns människor som lever på sådant. Per Holmgren t.ex som säger att nu slås det värmerekord. Han säger dock inte att värmerekorden kommer att slås utan att om dom slås dom så är det mest sannolikt i denna och nästa vecka (sista veckan i juli och första veckan i augusti för Europa - då är det nämligen som varmast). Vilket nonsens! Han förnekar sig dock inte.

Nu är det för en gångs skull en fantastisk sommar. Låt vara att det understundom är någon grad i varmaste laget. Men so what? Njut av det. Öda inte energi på att analysera varför, eller diskutera när åskan skall komma och vad den skall ställa till med. Eller regnet som skall ge oss hemska översvämningar eftersom marken är så torr att den inte hinner ta emot allt vatten. Det är naturen - det är livet. Svårare än så är det inte.

Dom som är riktigt  i ojarform kan ju alltid ta en sväng om sydamerikanerna som dör som flugor i kylan, om djuren som snöat inne och hustaken som rasat. Det är som för oss i vintras då ni ojade er om det. Värsta vintern i mannaminne! (mannaminnet är nog det kortaste som finns men då har jag inte analyserat kvinnominnet)

Nej, njut av värmen så länge den finns här. Det kommer snart en vinter till oss också. Bada och roa er, drick vin och umgås.

Jag skall göra det veckan ut. Sen är det full fart igen.

Kommentera här: