Fotfästet är tappat

Först denna vecka släpper Kung Bore sitt grepp om oss. Ljuset börjar snart vara kvar till fem på eftermiddagen, vilket för mig brukar vara en milstolpe på den långa vägen mot ljusare tider. Tiden där emellan då solen går upp klockan nio och ner klockan tre är just vad den är, ett enda långt mörker.

Det verkar vara många med mig som upplever denna jordeliga vilotid som förvisso piggas upp lite av julen men följs av eftertankens kranka ekonomiska blekhet till dess att lönen betalas ut i slutet av januari. Då börjar dom genast att slåss och sticka knivar i varandra! Om det har något samband vet jag inte men låt det vara ett tecken på uppvaknande. Låt vara av det mer bisarra slaget.

Även klimatalarmisterna vaknar i dessa tider. Strax före januarilönen, då löntagaren bespetsat sig på att byta ut falukorven mot en importerad dansk fläskfilé applåderade veganer och vegetarianer Jordbruksverkets rapport om tvånget av att minska köttkonsumtionen och/eller belägga ett dylikt, i deras ögon, PK fientligt beteende med skatt. Där sprack det fredagsmyset för den normalhycklande, icketänkande, sopsorterande, medelSvensson - eller vad medel... heter numera. Rapporten ledde till en debatt där Jordbruksverket säger sig inte alls föreslå en köttskatt ocn en uppföljare där dom tycker att vi skall producera mer kött.
Egentligen bryr jag mig inte om vad folk äter. Eftersom det nu är på tal måster jag säga att jag inte förstår varför grönätarna kommer undan med påståendet att de skulle vara "klimatsmartare" (vilket dumt begrepp) än köttätarna. Det kanske dom är om de käkar potatis och/eller rovor från jordkällaren. Nu har jag svårt att tro det eftersom de, ovetenskapligt, oftast är stadsboende som tar del av butikernas dignande grönsaksdiskar. Där hittar man grönsaker från all världens hörn med allt vad det innebär i form av transporter etc. Odlingen kan långt ifrån vara utsläppsfri eftersom det krävs en aktningsvärd effekltivitet vad gäller uppvärmning av växthus, maskiner etc. Svinnet torde vara större vad gäller grönsaker än kött eftersom det inte går att lagra i samma omfattning. Någon måste granska grönätarnas klimatargument i sömmarna!
I denna artikel lanseras ännu en ny tanke - att plantera igen beten och outnyttjad åker i stället för att beskatta köttätandet (det är väl i ordningens namn köttet somskulle beskattas och betalas i samband med inköpet).
Totalförvirring i pannkakan råder för närvarande.

Dom riktigt hycklande klimatalarmisterna har, förhoppningsvis, även de vaknat med lite mer pluring i plånboken men med stora sprickor i sina skrämselbjällror.

I flera artiklar den gångna veckan har vi kunnat läsa att klimathotet kanske inte är så stort trots allt. Klimatmodellerna ifrågasätts och någon går väldigt långt genom påståendet att solen kanske skulle kunna ha något med jordens klimat att göra. Aftonbladet tar, sannolikt motvilligt, upp rapporten om att jorden kanske inte kommer att värmas upp så mycket som man trott. De måste emellertid komplettera med en "faktaruta" som beskriver vad som kan hända om jorden värms upp 4 grader, vad nu det har med saken att göra. Själv saknade jag faktarutan som beskriver vår tillvaro om jorden kyls ner 4 grader, som inte heller skulle ha något med saken att göra.
 
Som en följd av klimathotet, som kanske inte finns, har man fattat politiska beslut om andelen "hållbar" elproduktion, där vindkraft anses som "hållbar" trots att den inte är det. I sann Svensk duktiganda har vi som bekant byggt ut vindkraften trots att vi inte behöver den el som produceras. När saker och ting går fort förbises oftast mycket, jfr. en mycket snabb resa på en frifartsautobahn (vem har sett något av Tyskland under en alpresa?). Så även i detta fall där vindkraft har gjort det lönsamt för ägaren som blir skattebefriad när dom använder motsvarande elmängd i egen verksamhet. Det har gjort fjärrvärmeleverantörerna sura eftersom det är billigare att investera i värmepump än att utnyttja fjärrvärme i befintlig infrastruktur. Se där, ytterligare några händer som inte vet vad de andra gör.
 
Vad händer nu när det visat sig att jorden inte värmts upp de senaste 15 åren, att den "gröna sidan" gjort att vi investerat fel, att allmänheten börjar misstro vetenskapen och att sanningen om att verkligheten alltid kommer ikapp lögnen i många stycken besannats? Ja du, de kommer vi att få veta tids nog.

Kommentarer:

1 Krisrtian J:

Nu bryr man sig väl inte så mycket, när det kommer sådana här stolliga idéer. Den Danska fläskfilén var lika god som vanligt.

Svar: Men det kanske är för att vi inte brytt oss som dessa idéer kommit så långt som de gjort.
Wolter Stackelberg

Kommentera här: