Några självklarheter

Breivik
Efter månader av utredningar med förhör och hjärnskrynklare som tänkt och vridit på begreppen har man kommit fram till att Breivik var sjuk då han begick sina hemska dåd i somras. Själv är han kränkt av diagnosen.
Och? Vad är problemet? Att sätta namn på "sjukdomen" (paranoid schizofren)? Vem är sjukast, Breivik eller de som analyserat honom? En enkel fråga till IGT hade givit samma svar - han är sjuk. Snabbt, enkelt och billigt!
Självklart eller? Hur skulle han kunna vara frisk?, om nu det är alternativet.
Om detta sensationella konstaterande leder till att han inte kan dömas för sina gärningar är det världen som är sjuk. Frågar dom IGT blir rekommendationen inspärrning på bröd och vatten resten av livet. Om det går vägen över en domstolsteater eller direkt - utan att passera gå - spelar ingen roll.

Klimatöverenskommelser
Nu är det bara några dagar kvar i Durban. Så länge det finns tid finns det hopp. Där nere närs hoppet av en global överenskommelse om utsläppsbegränsningar av s.k. växthusgaser. Hur kan dom tro att det skall kunna funka? Vi lyckas inte med Euron, hur det går med EU återstår att se. Hur skall vi då kunna lyckas med en överenskommelse som i praktiken innebär att världens mest korrupta organisation, FN, skall styra över det enskilda landets utveckling, industriproduktion, export/import och välstånd?
Kanske kunde den norske hjärnskrynklaren få ett jättejobb bland de tiotusentals delegaterna i Durban?

Grekerna bråkar
Det är klart att dom gör! Det skulle du också göra - om du vore Grek. Landet är i total bankrutt efter år av lurendrejeri och misskötsel. Slutnotan får folket betala och då blir det gurgel. Det behöver man inte vara hjärnskrynklare för att räkna ut.

Alla har rätt till mobil

Nu kom han på det, Juholt! Politikens Gordiska knut. Hans eget El Alemein eller Stalingrad. Vi ser ljuset i tunneln!
Kan ingen ta bort honom!

Vindkraften

Kanske inte lika självklar som Juholt, Greker eller Breivik, men lika korkat. Vindkraften ger inte minskade CO2 utsläpp, den ger inte minskad energiförbrukning eller billigare elnotor, men den förstör vår natur. Läs den här rapporten om vindkraft i Holland. Här är en bra sammanfattning av Per Welander.

Kommentarer:

1 Gunnar Bech:

Nja enligt definitionen på psykiskt sjuk så innefattar den inte psykopati dvs det som nästan alla skurkar och mördare lider av eller rättare sagt de lider inte utan omgivningen gör det för de känner ingen ånger. I den bemärkelsen är han inte sjuk då ingen som är psykiskt sjuk kan planera ett sådant här illdåd i flera år. Att han bör vara inspärrad resten av livet är nog ingen som tycker annorlunda men däremot bör vi nog utvigda och diskutera psykisk sjuk definitionen i västvärlden.2 Anonym:

Vi är mycket noga med bakgrund även i Oskarshamn numera.

Va säger du? Juholt. - Han kommer ju från Påskallavik!-Blötlagt bly-

3 Lars Cornell:

Det kommer att gå bra för Juholt.

Det kan ju bara bli bättre - eller hur?

Kommentera här: