Är det något dom inte berättat?

Med 39 dagar kvar till Köpenhamnsmötet vågar jag påstå att ingen av oss vet vad vad det kommer att innebära - om de lyckas - ej heller om de misslyckas. Sedan den 15 september har det funnits ett utkast, ett slags ramverk som det skall förhandlas omkring. Media hade mycket väl kunnat delge oss dess innehåll vilket dom nogsamt undvikit (eller har jag missat något?).
Den 28/10 -09 skriver Janet Albrechtsen ,bloggare i The Australian, om utkastet och delger oss tämligen hemska scenarier.

Christopher Monckton, fd rådgivare till Margret Thatcher talade om detta den 14 oktober. Ingen har brytt sig om vad han sade, förutom några bloggare som glunkat lite om det.

Antingen är det bara nys det han säger eller så är det alarmerande: Monckton varnade för att syftet med förslaget till fördrag är att skapa en transnationell regering i en omfattning som världen aldrig tidigare sett.

På sidan 18 i dokumentet förekommer ordet regering och Lord Monckton säger så här: “This is the first time I’ve ever seen any transnational treaty referring to a new body to be set up under that treaty as a government. But it’s the powers that are going to be given to this entirely unelected government that are so frightening.”

Monckton säger att syftet med denna regeringen är att ha makt att direkt ingripa i finansiella, ekonomiska, skatte-och miljöfrågor i alla nationer som undertecknar Köpenhamns fördraget. Var tog begreppet "demokrati" vägen?

Analogt med mina tidigare resonemang om våra politikers megalomani och människors strävan efter makt så förefaller resonemanget plausibelt. Å andra sidan; om nu klimathotet är så stort som dom påstår, ja då måste det till krafttag och överstatlighet. Frågan är bara om hotet är så stort - jag tror inte det. När väl överstatligheten är etablerad kommer den att bestå. Visst är det en skrämmande tanke?

Ta dig åtminstone tid att läsa Janet Albrechtsens inlägg och/eller ta del av Moncktons tal i länkarna ovan. Om inte annat så är det ett underhållande sätt att få in en kompletterande åsikt.

Kommentera här: