Jag bara måste kommentera länspolismästaren

Så var han då dömd, kvinnornas riddare Göran Lindberg.

Mycket kan man säga om honom. Det enklaste är väl att han är ett svin helt enkelt, ett hycklande svin som prpagerat för kvinnors rätt samtidigt som han vådtagit, slagit och kopplat. Lite svårare är att han också utgör ett symtom för ett havererat rätts-/polissväsende. Hans karriär tog fart när Sten Hecksher, en mycket meriterad jurist, satt i regeringen. Thomas Bodström har också tagit Lindberg under sina vingars skydd, vilket han naturligtvis talar tyst om i dessa dagar.

Den före detta överåklagaren, Sven-Erik Alhem säger i denna intervju att det är en skrämmande historia och att killen antagligen inte var vit som snö när han tillsattes och att de som tillsatte honom borde rådna vid blotta tanken.
Självklart ligger det mycket i vad Alhem säger. Det vi sett är toppen av en sjuk människas isberg, dåligt omdöme hos ledande politiker en en flat hantering inom polisväsendet. Det är ju inte så att det saknats indikationer på att Lindberg inte var lämplig för sitt jobb - han har dock alltid hållits under armarna av sina överordnade. Nu har dessa råttor lämnat skeppet och han sitter där med en dom som skall verkställas.

Det är bra att han nu åker i finkan - för egen del hade jag kunnat leva med om han dessutom fick dela cell med några råbarkade motorcykelknuttar. Han slipper antagligen det för nu skall han "vårdas" men det är meningslöst att vårda ett sjunket skepp.
Min kompis med bloggen Dackefejden gör här en jämförelse med polisväsendet i Guatemala.

Vi kanske lever i en bananrepublik trots allt.

Kommentera här: