Personliga utsläppsrätter

Dom ger sig inte, samhällsomstörtarna. Det har alltid funnits människor som inte tycker att samhället skall styras som det gör. Understundom har det varit militärer som kuppat sig till makten, eller "arbetare", eller bönder. Människan är som den är och till dags dato finns det ingen samhällsomstörtning som haft så mycket annat i fruktkorgen än tidigare lösningar. För att "försvara revolutionen" har vi regelmässigt sett övergrepp och förtryck. Visst har historien, maktstrukturer etc. ändrats - men i stort handlar det om människor som vill ha makt helt enkelt. Vad vi sett historiskt är samhällsbyggen med olika mått av frihet - vad nu det är. Någonstans ger väl nutiden tämligen stor rörelsefrihet för oss här i Sverige. Vi får/kan äta vad vi vill, vi får utbilda oss, driva företag, tycka vad vi vill, resa vart vi vill och umgås med vem vill.Nutida samhällsomstörtare är miljöaktivister som i bl.a. klimatets namn vill tynga våra axlar med nytt förtryck - det gröna denna gång. Nu handlar det om att ransonera utsläpp av koldioxid på individnivå. Om detta skall det hållas ett Riksdagsseminarium den 19/5. Arrangör är Effekt-klimatmagasinet och talare är bl.a klimatradikalerna David Jonstad, Johan Rockström och allas vår opportunist/hycklare nr. 1 Anders Wijkman.
Tanken med ransonering av utsläpp är bara så fel den kan vara. Normalt ransoneras knappa tillgångar i svåra tider, t.ex. livsmedel och drivmedel. CO2 är inte en knapp resurs utan det gäller att förändra livsstil och minska utsläpp. Du får en kvot och i efterhand kontrolleras hur du klarat dina mål. Systemet skulle komma att urarta, som alla ransoneringssystem. Kontrollapparaten skulle att jaga dig, grannar kommer att ange dig om du gör en resa utöver det vanliga eller trycker i dig en biff för mycket.
I grund och botten råder det delade meningar om utsäppens omfattnig. Hur mycket påverkar egentligen köttändnde contra grönsaksdito, vilka andra effekter har ändrade konsumtions- boende- och resemönster. Ingen har en aning om vad som skulle hända om dessa tokerier genomfördes. Vi vet dock att vi skulle få en miljöbyråkrati och en kontrollapparat som skulle växa över sina brädder.

Helt plötsligt blir "naturen" överordnad oss människor. Det säger personer som bor i storstad, reser jorden runt, bor på fina hotell och pratar goja (Anders W t.ex). Gemensamt är att deras guldkantade liv finansieras genom att pådyvla oss andra tagelskjorta och grönsaker - de har ingen aning om "naturen" mer än teoretiskt. De har aldrig producerat en vettig grej eller tanke.
Så länge vi människor finns här på jorden har vi ett ansvar att förvalta det vi fått oss till låns. Om vi, mot förmodan, skulle ställa till det så till den grad att vi försvann från jordens yta skulle "naturen" sopa bort spåren efter oss på några hundra år. Värre än så är det inte.

Att dom bara kommer på det är svindlande, skrämmande. Måtte dom inte lyckas!

Om detta har Maggie skrivit, och Klimatbluffen

Kommentarer:

1 Anonym:

idiot

2 Wolter:

Tack för ett kreativt inlägg.

Kommentera här: