Norrmännen är fantastiska...

...eller så är det vi svenskar som är korkade. Vi har överlåtit till Norrmännen att ta hand om fredspriset och det har ju minst sagt inte varit särdeles lyckat.

Den siste i raden var Barack Obama. Det stod skrivet i stjärnorna vad han skulle göra för freden redan när han fick priset. Uppenbart var det lika svårt för norrmännen att tyda stjärnornas budskap som det är för alla andra. Hittills har han inte uppvisat några som helst fredstendenser av värde.

Riktigt illa var det med dom här pellarna:



Dom fick fredspriset 2007 för sina oerhört stora insatser för klimatet. Nu har det visat sig att Al Gore var första klassens bedragare och Pachauri korrupt och relativt oduglig han med.
Al Gore har dragit sig tillbaka av självbevarlesedrift. Han sitter nog bara hemma och bevakar den förmögenhet han fixat till sig själv i klimatets namn. Frun vill visst ha del av den i pågående skilsmässa sägs det.

Vad gäller den Indiske tågingenjören så ligger även han risigt till. Det är inte frågan OM han skall få sparken utan HUR och NÄR. Lite tid kommer det nog att ta eftersom det är många ansiktensom skall räddas innan det är dags för nappatag med Pachauri.

Ett spännande spel som inrymmer politik, prestige, makt, korruption, dumhet och massa annant mänskligt skit är det här med klimatdebatten. Mer om Pachauris ev. sikesnöre kan du läsa på Maggies blogg här.

Kommentarer:

1 Lejeune:

Vi skall vara tacksamma för att det är norrmän som delar ut fredspriset, på så sätt slipper vi svenskar att skämmas ögonen ur oss!

Kommentera här: