Världen är inte rättvis

Nato, med benägen spaningshjälp från svenska Jas plan, bombar i Libyen. Syftet sägs vara att "skydda" civila. Vem dessa civila är tycks vara oklart för helt klart finns det civila även på Khadaffisidan. Nato börjar bädda för marktrupp, först i form av "rådgivare" till hönsen (dom hade blivit fockade från den forna svenska grundutbildningen t.o.m) som bara springer runt och skjuter i luften. Libyenäventyret kommer att bli långt - och pinsamt.

Som bekant protesterar dom lite varstans i arabvärlden. Folk börjar få upp ögonen för frihet och demokrati i dessa länder vars ledarskikt oftast är bestyckat med "riktiga diktatorer" - såna vi hade till för 60-70 år sedan. Diktatorer som "rensar ut" och mördar meningsmotståndare och/eller medborgare av annan ras eller religion. Diktatorer som smusslar undan landets medel för egen vinnings skull. Riktiga skithögar, kort sagt.
De senaste dagarn är det Syrien som ligger i topp. Där skjuts det civila, djävlar i det. Det ska bli intressant att se om dessa civila är värda USAs/Natos räddningsaktioner.

Alldeles uppenbart har de civila i Gazaremasan inte varit särskilt mycket värda för världspolitiken. Där skjuts ungdomar i huve´t så att dom kan slita ut, och sälja, inälverna utan att världssamfundet kommer på tanken att "rädda civila".

Världspolitik är vad det handlar om. Då är det varken empati, demokrati eller rättvisa som gäller. Det är makt!

Kommentera här: