Wijkman i rötmånaden

Så slår han till igen, vår alldeles egna riksopportunist. Mannen som hoppat mellan politiska partier som ingen annan. Mannen som suttit i EU parlamentet och inte presterat ett dugg. På frågan om varför han inte deltagit i arbetet var svaret att han har "klimatnätverkat".
Jag har gett honom epitetet riksopportunist för att jag tyckt mig se att han alltid är i "rätt" frågor. Han lämnade "Global warming" för länge sedan till förmån för "energieffektivisering" och "klimatförändring". Nu tycks han hoppa på Al Gores nya kampanj runt "extremväder".

I den här, den här och den här artikeln anser han att det är "klimatförnekare" som gör att utbyggnaden av vindkraften förhalas.

Anders Wijkman är en Al Gore wannabe och tar efter mer och mer av sin idol. A.G var mycket ihärdig i sitt kampanjande kring den Globala uppvärmningen. Det var filmer, konferenser och föredrag där ingen fick ställa frågor. Nu när har sanningen kommit i kapp och det finns det all anledning att ifrågasätta laddar han om.
Vips, hittar han på något nytt! Nu är det "extremväder" med antydande om mänsklig påverkan som är hans nya grej. Var uppmärksam, du kommer att få del av kampanjen under hösten.
En annan sida av A.Gs ädla fightande mot oljeindustrin och storkapitalismen är att han, som av en händelse, skott sig själv över hövan.
A.W vill naturligtvis inte vara sämre. Han har skott sig under hela sin karriär. Han har lånat sin person till den som betalat bäst vare sig det är Moderaterna, Folkpartiet eller KD. När han skriver om vindkraften skall man åtänka det faktum att han är styrelseledamot i Svensk Vindindkraftsförening, Club of Rome och Tällberg Foundation.
Han har personliga intressen i det han propagerar för och då blir det som det blir.

Kolla gärna artiklarna och dess kommentarer. Det ger en bättre bild av läget än A.Ws osakliga påståenden.

Tack för tipset, TCS

PS.
Jag vet inte om A.W var med på klimatmötet i Cancun, Mexico. Var han det så trivdes han nog aldeles utmärkt. Så här var det. Är det någon som tror att mötena kommer att läggas ner? Eftersom resultaten uteblir skulle man, rent teoretiskt, kunna avhålla det genom en eller flera videokonferenser. Det kan ju inte bli sämre - men billigare - och klimatsmartare. DS.

Kommentarer:

1 Mats Ödman:

Bra skrivet.

Det märkliga är att Anders Wijkman motiverar vindkraften (och alla dess miljardsubventioner!) med behovet av att minska CO2-utsläppen - trots att den svenska elproduktionen redan är fossilfri!

Maken till logisk kullerbytta får man leta efter.



Kommentera här: