Tyskarna är inte dumma

Säga vad man vill om Tyskar men dumma är dom inte. Just för dagen står dom inför en nedläggning av kärnkraften och en utbyggnad av sk. "grön" energi, vilket till synes kan verka dumt. Eftersom de har taskiga förutsättningar för vattenkraftsproduktion i de industrialiserade och tätast bebodda delarna av landet blir det mycket vindkraft, importerad el och likaledes gas. Man behöver inte vara någon Higgins för att räkna ut att detta inte räcker för att upprätthålla en industri i världsklass. Det räcker inte heller för att upprätthålla en levnadsstandard i världsklass. Självklart har Merkel insett det hela tiden men pressad av "Die Grünen" såg hon till att beslut om kärkraftsnedläggningen kom till stånd.

Och så går tiden. Dagen då de står utan kärnkraft närmar sig obönhörligen och med jämna steg - tick, kack, tick tack. Företagen börjar fatta strategiska beslut där energikostnaden många gånger är en viktig del. Det är många beslut som skall fattas fram till dagen då kärnkraftverken stängs för gott. En del av de besluten kommer att innebära flytt av industri till billigare länder med arbetslöshet som följd. De strategiska industri/utvecklingsbesluten fattas långt före slutdatum 2022.

Under tiden väntar Merkel på konkret handling från dom som påstår att vi kan försörja en västlig industrination med el från sol, vind, vatten, energibesparingar, sopförbränning mm. Det går inte - så enkelt är det - vilket kommer att resultera i att kärnkraftverken får gå ett tag till. Ungefär som här hemma, men det är en annan story.

Nu börjar man ifrågasätta grunden för hela det "gröna" vansinnet - att mänskliga CO2 utsläpp skulle värma klimatet och utgöra ett hot mot vår existens och att vi dessutom skulle kunna göra något åt klimatets utveckling. CO2-tanken och att vi skulle kunna göra något åt "klimatförändringen", som den f.d. "globala uppvärmningen" numera kallas, hänger ihop. Man kan inte påstå att skatter och/eller handel med utsläppsrätter, eller något annat politiskt påfund, är lösningen på "klimatproblemen" om man inte har orsaken. Känner man inte till orsaken, eller ens om det föreligger ett problem, hittar man på en orsak eller rent av bägge. Det där biter inte på alla, inte bara skeptiska typer som jag utan allt tyngre människor i politik och vetenskap jorden runt. Så även i Tyskland.

Die Bild inledde i dagarna en serie som de kallar Die CO2-Lüge - koldioxidlögnen.
Artikeln inleds med en fråga:
"Står mänskligheten inför en egentillverkad klimatkatastrof? Eller är den globala uppvärmningen bara en stor lögn av hysteriska forskare? En grupp ledd av Hamburgs f.d miljöminister, Fritz Vahrenholt är klar i sin uppfattning."

Fritz Varenholt har ett tungt förflutet i den gröna rörelsen. Han har varit miljösenator, grundat vindkrafts bolag och arbetat inom RWE, ett av de stora energibolagen i Tyskland. Världen börjar vakna när CO2-lögnen börjar kosta pengar, massor med pengar jämfört med de småsmulor man kastat till det vandrande teatersällskap som far jorden runt på konferenser, utbyggnad av vindkraft, utvecklingshämmande CO2 skatter och handelssystemet med utsläppsrätter. Fortsätter utvecklingen är det fara för industri, försörjning och välfärd. Det börjar bli allvar och då är det dags att agera, vilket Varenholt gjort med sin bok Die Kallte Sonne. Självklart kommer inte det här att gå som en dans, det finns mycket politisk prestige på altaret, prestige som kommer att få stryka på foten när den framtida utvecklingen hotas.

Min förutsägelse, som jag skulle kunna vara beredd at satsa en mindre summa pengar på, är att FNs roll kommer att tonas ner och att IPCC kommer att begravas snyggt och prydligt. Inte nog med att IPCC varit fel ute, de har utvecklats till en gravt korrumperad organisation och sådana, som lever på bidrag från länder som ställer sig allt mer tvivlande till deras verksamhet och effekten av satsade pengar, blir inte särskilt långlivade.

Lika viktigt som det är att vi lämnar ifrån oss en någorlunda ren jord till våra barn, lika viktigt är det att vi lämnar ifrån oss en väl utvecklad jord vad gäller teknik, matförsörjning, fred och frihet. Om varje generation tänker att vi skall lämna efter oss något som är bättre än det vi fick ta över - så går det åt rätt håll. Varje generation kommer då att lappa, laga och utveckla det som känns viktigt för dom - ungefär som vi gör med våra hus eller gårdar.
Vi går i alla fall inte åt rätt håll om vi styrs av politiken och/eller minskar på transporter, produktion och handel över gränserna, vilket blir följden om den gröna agendan genomförs.

Ha nu en riktigt trevlig helg!
Nu blir det fredagsmys med hustrun och i morron harjakt.

Kommentarer:

1 Kristian J:

Jag satsar en mindre summa pengar emot...och hoppas att jag förlorar!!! :-)

Men det är det värt om vansinnet upphör och alla Al Gorare försvinner ut i evigheten

2 Wolter:

Al Gore är väl redan borta. Han har tjänat sina pengar på det här och har nog inte så mycket mer att krama ut.

3 Åke Elgstrand:

Vi fick en kort rapport om att avsmältningen av glaciärerna var felräknad, såg ni det på TV nyligen?



4 Lars Cornell:

DU FÅR BERÖM, www.theclimatescam.se



Ingemar Nordin { 11.02.12 at 19:22 } Heinz Farr,



För övrigt tycker jag att ”I grevens tid” har en mycket bra sammanfattning av diskussionen om Tyskland och den svenska hållningen i klimatfrågan:



http://igrevenstid.blogg.se/2012/february/tyskarna-ar-inte-dumma.html

.

5 Lars Cornell:

DU FÅR BERÖM, www.theclimatescam.se



Ingemar Nordin { 11.02.12 at 19:22 } Heinz Farr,



För övrigt tycker jag att ”I grevens tid” har en mycket bra sammanfattning av diskussionen om Tyskland och den svenska hållningen i klimatfrågan:



http://igrevenstid.blogg.se/2012/february/tyskarna-ar-inte-dumma.html

.

6 Wolter:

Jo, jag tackar!

Kul!

Kommentera här: