Hur gick det med valberedningen

Som en uppföljare av valen till kommunala förtroendeposter tänkte jag avsluta berättelsen om det borgerliga, nåja åtminstone historiskt borgerliga, partiet i den lilla kommunen någon stans i Sverige.
Orkar ni inte gå tillbaka några bloggposter kan situationen kortfattat sammanfattas som så att man valde en valberedning som många trodde syftade till att vaska fram kandidater i kommande mandatperiods kommunala system. Det visade sig att denna valberedning skulle vaska fram kandidater till en annan valberedning vars uppgift var detta. Som av en händelse föreslog de sig själva, förutom en person som av moraliska skäl inte hade mage att föreslå sig själv. Valberedning två fick alltså en ny medlem.
Den nya valberedningen kom att bestå av sex personer, tre ordinarie och tre adjungerade där de sistnämnda fick jobba och ta sedvanlig skit som en valberedning alltid får göra men utan rösträtt.
På så vis kunde den "riktiga" valberedningen, någon stans där ute i molnet, helt oförblommerat och korruptionsfritt få de kandidater de ville skulle dela den tynande kakan av uppdrag efter ett exempellöst valnederlag.

Hur gick det då för valberedningen, den där som valde sig själva?

Jorå, från deras horisont gick det bra. De tre ordinarie ledamöterna, de med rösträtt, hamnade - som av en händelse i en nyinrättad Gruppstyrelse (för KF gruppen), Kommunstyrelsen, miljö- och byggnadsnämnden, regionförbundet, bolagsstrukturen, avloppsbolaget och fastighetsbolagen.

Nu skall jag lägga in en Brasklapp som säger att dessa val görs vid nästa Kommunfullmäktigesammanträde så det finns fortfarande tid för besinning och strategiskt tänkande om hur man skall möta kommande val 2018. Dessutom tror jag att SD har frågan i sin hand då dom genom aktivt röstande kan se till så att det, numera, lilla partiet blir än mer vingklippt genom att t.ex inte få oppositionsrådsposten.

OBS! Det här är bara en ironiserande tanke om hur det skulle kunna gå för ett nerkört, korrupt och vilsegånget parti i en Kommun någon stans i Sverige. Ett exempel för att mana till eftertanke och förnyelse av det demokratiska systemet. Skulle du finna någon likhet med verkligheten får du skylla dig själv.

Kommentarer:

1 Åke Elgstrand:

Valberedning och Valberedning.
Det går inte att avsluta berättelsen, den rullar på med egen inneboende kraft. Fenomenet ute på banan är ständigt aktuellt, vem gjorde vad, och hur gjordes det? Har någon gjort? Det är en svår uppgift, och ännu svårare för dom som inte varit i stimmet tidigare.

Vem släkte ljuset? "Vaffföör blev det på dettte viset?"

2 Kenneth Lind:

Medvedev och Putin är ett något mer östbetonat politikerpar än våra lokala företrädare. Men de oheliga allianserna och väl regisserade valen har stora likheter. Man utser från respektive ledning vem som ska bestämma vilka som ska få väljas. Arbetarkommunens ledning utser valberedning i S. Den guldkantade inre cirkeln styr samma sak inom M. Maktmissbruk blir konsekvensen både här och i Ryssland. De omnipotenta attityder som visas upp väcker förakt hos de mer demokratiskt sinnade inom partierna och allmänheten.

Kommentera här: