Back in business - hoppas jag

Nu är valet över - det gick ju inget bra. För någon. Alla utropade sig som vinnare men ingen vann.
Jag har medvetet legat lite lågt ett tag - kanske lite för länge. Jag ber om ursäkt.
Nu är det är dags att få igång skrivandet. Det är ju kul, åtminstone för mig.
 
Jag tänkte kasta mig in i vargens kula för att på så vis få lite av en kickstart.
Jag uppdaterar vartefter, se nedan
 
Som de flesta vet sitter ett flertal personer häktade i Västerås med anledning av mistänkt jaktbrott, jakthäleri och försök att förgifta varg, eller kanske rovdjur i allmänhet.
Man kan säga mycket om det här men leder det till en fällande dom är det naturligtvis högst klandervärda handlingar som begåtts. Något IGT inte ställer sig bakom. Än så länge talar vi dock om misstankar.
Följande resonemang är åsikter baserat på det som framkommit i press, genom samtal och andra efterforskningar. Det får under inga omständigheter tolkas som "sanningar". "Sanning" i detta kan bara en domstol leverera.
 
Helt plötsligt gjordes tillslag på ett flertal platser i Västmanland varvid en aktad företagsledare häktades och visades upp för allmänheten i kriminalvårdens kläder, handfängsel och ihopkopplad med en väktare.
Varför?
Medveten förnedring, hämd eller ett primalt behov att visa upp sin trofé? Framtiden får utvisa vad som är vad men det ger kalla kårar utmed ryggraden.
Jag minns när DDR föll och Tyskland påbörjade sin återförening. Jag minns den glädje som fallet av denna hemska diktatur, som jag sett på avstånd ett flertal gånger, gav.
Hoppet. Framtiden. Det är snart 30 år sedan. Nu känns det som om DDR levt kvar under ytan och flyttat sig över vattnet en bit norr ut.
 
Vi har en urholkad rättsstat med våldtäkter, mördande på öppen gata, obefintligt gränsskydd och ett undfallande rättssystem. Orsaken är delvis polisbrist. Samhällsbygget håller på att krackelera - sen får PK-maffian säga vad de vill.
I Det perspektivet ter det sig, minst sagt, märkligt att man anser sig ha råd att avsätta 15 poliser som medelst "hemliga vittnen" och sannolikt olaglig telefonavlyssning för att kunna "sätta dit" en direktör i Västmanland för påstått avdagatagande av en varg.
 
Vargen?
Vad har vargen som inte de våldtagna kvinnorna, mördade unga männen eller andra brottsoffer, där polisen inte har "resurser", inte har?
Vad har vargen som får vårt rättssystem att ta till dessa brösttoner?
Kan det vara de som bor på landet med vargarna omkring sig som inte vet sitt eget bästa?
Kan det vara symbolik där man till varje pris vill visa sin makt?
Kan det vara en iver att beivra brott, varför lägger man dagligen undan så mycket allvarlig brottslighet som inte ens utreds?
Frågorna är många och blir bara fler ju längre man kommer.
 
Vad tror sig samhället vinna på det här?
Samtliga myndigheter inblandade i "vargfrågan" har kört sitt förtrroende i botten bland de vargdrabbade. Rättsligt har man försökt ett flertal gånger att nysta upp, och straffa, "jakthärvor" och "nätverk" som påståtts ha ägnat sig åt allsköns olagligheter utan att lyckas.
Det känns som att man nu tror sig hittat en ritig munsbit i en person som sedan länge varit kritisk mot "samhällets" hantering av vargen. Han skall bara naglas - kosta vad det kosta vill. Aktivisterna i rättssystemet jobbar oförtrutet vidare.
 
Personligen tror jag inte "samhället" har någon uppsida i det här.
Fälls "miljardären", som han ibland kallas, blir han martyr. Folk kommer tycka det är orätt och den som kommer att få ta smällen är vargen genom så kallad "självförvaltning". Anarkin sprider sig.
Frias han så kommer "samhället", miljöåklagare, länsstyrelser m.m. ha en väldigt arg, och resursstark "miljardär", med föjare, i rumpan för lång tid framöver.
 
Okunnighet om jakt som bland annat står att läsa i press och annan media där man t.ex pratar om drevjakt med lapptyg och jägare med "avancerade sikten" är förödande för den jaktliga byråkratin som spelar på denna okunnighet (det är inte helt troligt att alla det 15 utredandarna är jägare).
Att några murvlar får det jaktliga om bakfoten är inget nytt och ett dåligt förtroende för drm gör ingen skada.
 
Byråkratin måste dock kunna tala jägarnas språk för att kunna göra sitt arbete helt enkelt. Den måste finnas en förtrolighet mellan jägare/markägare ovh byråkrati. Annars kan de lika gärna förpassas till den soptipp vi trodde DDR hamnade på.
 
Första gubben frigiven, förmiddag måndag 5/11
Andra gubben frigiven, tisdag 6/11
En misstanke mot "miljardären" tillbakadragen, 6/11

Kommentera här: