Vindkraften på väg mot kollaps...

Vilken överraskning! Hallå!
I gårdagens SvD, Näringsliv, står det att läsa om en kommande istid för vindkraften. Äntligen vaknar dom, MSM.

Och det är mycket som skitit sig skall ni veta.

Elpriserna kommer att vara fortsatt låga för överskådlig tid. Det där med att Europa skulle vara en elmarknad har tydligen inte funkat. Inte för oss alla fall. Här har vi i det närmaste "utsläppsfri" elproduktion och mycket goda förutsättningar för att leverera en stabil och billig el till företag och hushåll. Varför skulle vi då inte göra det? Varför skulle vi frivilligt kostnadsbelägga landet när det inte behövs?

Handeln med utsläppsrätter som var många politikers våta dröm om en marknadsfiering av ingenting. Som alla vet kan man inte skapa en marknad av ingenting - eller ännu enklare, hur stort tal man än multiplicerar med noll så blir det noll. De företag som fick utsläppsrätter gratis, korrupta politiker och hårdhudade skurkar gjorde sig dock en hacka på vägen.

Här på IGT har vi skrivit mycket om vad som händer när en vindkraftsoperatör går i konkurs. Det är inte så mycket, verkar det som, "garantierna" är som bortblåsta. Den som får stå för fiolerna är "samhället" och/eller markägaren. Inte så kul. Vi talar 3, 4, 5 miljoner i värsta fall.

Tänk vad förblindad man blir när alla säger samma sak! Varför läste dom inte IGT?
Och så den gamla sanningen: För att ny teknik skall vara framgångsrik måste den vara bättre än det som ersätts. Detta uppfylls inte för vindkraft, ej heller för solkraft. Så enkelt är det bara! Sluta att bygga nytt medans tid är!

SvD artikeln avslutas så här - vilket jag inte kunnat sagt bättre själv :-):

"Och risken är att miljösatsningen på vindkraft kommer att leda till att den svenska naturen kommer att vara full av fladdrande stål- och kompositskrot om tio år. För några medel för att garantera en nedmontering av vindkraftverken om lönsamheten kollapsar finns inte. ”Unintended consequenses” för att prata med Karl Poppers ord."

Kommentera här: